Saven kan save dybt, fordi klingens centrum er sænket under motorens centrum.

Saven kan save dybt, fordi klingens centrum er sænket under motorens centrum.

Du får det du ser. Kortere kan det ikke siges. En kompakt og relativt let rundsav uden hi-tech detaljer og bling-bling. Saven er behagelig at holde på, har en god balance og gør et solidt og pålideligt førstehåndsindtryk.

Rundsavnes skæredybde er imponerende

På trods af en klingediameter på kun 165 mm er skæredybden på hele 66 mm og 47 mm ved en hældning på 45°. Dét er flot og skyldes, at klingens centrum er forskudt i forhold til motoren, så den ikke sidder i vejen.

Rigeligt med kraftoverskud

Med en effekt på 1100 W er der rigeligt kraftoverskud til at skære i kraftige dimensioner — også i hårde træsorter. Med en frisk klinge havde jeg ingen problemer med at flække 40 mm planker i tørt egetræ.

Rundsaven har et par mangler

Jeg savnede en not i sålen, så saven kunne bruges med en føringsskinne. I stedet måtte jeg bruge et bræt og skruetvinger, som i ”gamle dage”. Og jeg manglede en studs, så jeg kunne tilslutte spånsuger.

BOSCH RUNDSAV GKS 165 PROFESSIONAL

3,5 stars

Glimrende lille rundsav som formår at save hele 66 mm dybt. Har kræfter til hårdt, tykt træ, men mangler mulighed for brug af føringsskinne. Endelig savner jeg tilslutning af spånsuger.

Pris: Set til 999 kr.

+ Stor kapacitet, nem at betjene.
÷ Duer ikke til føringsskinne.