Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Buskrydder vs. græstrimmer - sådan vælger du rigtigt!

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Buskrydderen er det helt rette våben til den evige kamp imod vildtvoksende og sejt ukrudt. Men kan du se forskel på en buskrydder og en græstrimmer? Vi klæder dig på, så du vælger helt rigtigt!

Buskrydder i gang med at klippe ukrudt.

Buskrydder eller græstrimmer, de to populære havemaskiner ligner hinanden til forveksling, men når de fleste små og spinkle græstrimmere bliver markedsført som værende buskryddere, gælder det om at være vågen ved havelågen. Ellers er du chanceløs i kampen.

Buskrydder

Buskrydderen er et relativt stort og tungt stykke værktøj med to håndtag, som holdes fast med en bæresele. På de fleste buskryddere kan du skifte mellem to slags klinger, den mest almindelige slags grove nylontråd, og så en fast kniv til de hårdeste modstandere.

Prisniveauet på buskryddere
Buskryddere findes i flere prisklasser, hvor de benzindrevne er billigst og fås fra cirka 600 kroner. Vil du have en buskrydder, der kører på batteri, ender prisen i nærheden af 2.000 kroner – her skal du være opmærksom på, at de billigste el-buskryddere leveres uden batteri og oplader, hvor udgiften så kommer oven i.

Fordelen ved den el-drevne buskrydder er, at den er lettere at håndtere og bære rundt på. Ulempen er så, at batteriet kræver jævnlig opladning. I virkeligheden er det en rigtig god idé at investere i et ekstrabatteri til buskrydderen, når du køber den. Den benzindrevne buskrydder, som du kan se på billedet herunder, kan i skrivende stund købes for lidt under 1.200 kroner. Buskrydderen på benzin er det helt ideelle våben, hvis du skal i krig mod en enorm mængde ukrudt, for så snart den løber tør for benzin, kan du bare fylde noget nyt på.

Buskrydder, benzindrevet, i den billige ende.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du vælge en buskrydder!

Græstrimmer - buskrydderens lillebror

En græstrimmer, eller kantklipper som den også kaldes, er det perfekte redskab til at lave flotte kanter omkring græsplæner. Den vejer meget mindre end buskrydderen og kan typisk også betjenes med en enkelt hånd. Størstedelen af græstrimmerne klipper græs med en nylonsnor, men der findes også andre systemer, som klipper ved hjælp af små plastikknive.

Græstrimmer trimmer kanter omkring busk.

Græstrimmer

Prisniveauet på græstrimmere
Ligesom med buskryddere findes der græstrimmere i alle prisklasser, de er dog markant billigere. I de fleste byggemarkeder kan du finde en buskrydder, der får strøm via en ledning, til omkring halvanden hundrede kroner, og de billigste batteridrevne koster fra omkring 400 kroner.

LÆS OGSÅ: Vælg denne græstrimmer til DIN have!

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
null: Buskrydder vs. græstrimmer - sådan vælger du rigtigt!
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage