Fjerlet klipper til spinkle grene

Skal din hækkeklipper ikke nødvendigvis kunne klare meget tykke grene, er Makita nu på banen med en lækker letvægter på batteri.

Med en vægt på kun lidt over 3 kg inklusive 18 volt batteriet er Makitas hækkeklipper BUH523Z en fornøjelse at have i hænderne. Mange konkurrerende maskiner har da også over 1 kg mere at slæbe rundt på, og over flere timers arbejde er det altså noget, der gør en væsentlig forskel.

Sværdets længde er 520 mm. De velslebne tænder har en afstand på 26 mm, og Makita lover klipning af grene på op til 15 mm.

Vi fandt dog ud af, at den oplysning skal tages med et vist forbehold: En enkelt gren her og der i den tykkelse kan maskinen nok overkomme, men den er eksempelvis ikke beregnet til at forny en hæk ved tilbageskæring helt ind til stammerne.

LÆS OGSÅ: Test af hækkeklippere

Vores vurdering er derfor, at denne models kerneområde vil være en normal årsbeskæring af lidt finere hækplanter som buksbom og liguster. Grov hæk som bøg og tjørn klarer den også lige, men det er tydeligt, at den ikke fungerer så smidigt her. Og så vil en grov hæk også tømme batteriet noget hurtigere. Når klipperen bruges til de finere hække, er den dog i topform, klipper smukt og er meget behagelig at arbejde med.

Ud over den lave vægt har den også et meget lavt støjniveau, og der er en fin balance i maskinen. Endelig er formen på grebene perfekt, så du får ikke hud eller handsker i klemme i sikkerhedsafbryderen på grebsbøjlen, som man kan opleve på andre modeller.

Vi har set Makita BUH523Z uden batteri og lader til ca. 900 kroner på nettet. Har du ikke batteri og lader i forvejen, koster det ca. 1000 kroner ekstra.

Andre læser lige nu ...