De forreste tænder på sværdet sidder med større afstand end resten, så du kan klippe op til 25 mm grene over.

De forreste tænder på sværdet sidder med større afstand end resten, så du kan klippe op til 25 mm grene over.

Det første, jeg lagde mærke til, da jeg fik Bosch’ nye batteridrevne hækkeklipper i hånden, var, at den ikke vejer ret meget. I forvejen er jeg ikke specielt vild med at klippe hæk, men hvis maskinen vejer et halvt ton efter et kvarters tid, så er det overhovedet ikke sjovt.

Derfor er den nye Bosch klipper god, for selvom den har masser af kræfter, et sværd på over en halv meter og et batteri der kører længe på en opladning, så vejer hele molevitten kun 2,6 kg.

Klipper 200 m2 på en opladning

Grunden til, at maskinen kan klippe op til 200 m2 på en opladning, er, at Bosch har forsynet den med en såkaldt Syneon-chip.

Det er et lille stykke elektronik, som får motoren til at afpasse, hvor mange kræfter den skal bruge, efter hvor hårdt arbejde den skal på. En slags automatgear bare til hækkeklippere. Det er ret smart, og Bosch har brugt fire år på at sikre sig, det fungerer.

Brug dine andre 18 V Bosch batterier

Da jeg havde pakket maskinen ud, kastede jeg mig først over hækken, som var klaret på en halv time (vores hæk er ikke enorm), og der var stadig strøm på batteriet.

Ladetid på en time er ok, og hvis du har andre 18 V Bosch maskiner, kan du bruge batterierne fra dem til hækkeklipperen. Så behøver du ikke at vente på opladeren. Bruger du et batteri med flere Ah (amperetimer) end de 2,5, kan maskinen klippe mere end 200 m2.

LÆS OGSÅ: Test af hækkeklippere på batteri

BOSCH AHS 55-20 LI AKKU-HÆKKEKLIPPER

5 stars

Endelig en god hækkeklipper på batteri, som har en perfekt balance og er ultralet. Klarer fint op til 25 mm grene med den forreste del af sværdet, så du kan beskære inde midt i hækken. Og så kan du bruge dine andre 18 V Bosch batterier.

Pris: 999 kroner inkl. 1 stk. 18 V - 2,5 Ah batteri og oplader.

+

Fin balance. Mange kræfter.

÷

Ingen.
GODE DETALJER PÅ BOSCH´ AKKU-HÆKKEKLIPPER
Bosch hækkeklipper KNIVBESKYTTER Forrest på sværdet sidder en bred og solid knivbeskytter, så du roligt kan klippe ind til muren og ned mod jorden uden at ødelægge kniven.
Bosch hækkeklipperEKSTRA BREDDE Mellem de forreste tænder på sværdet er afstanden ekstra stor, så du kan klippe grene op til 25 mm i ét hug.