Vi har testet
6 mellemtryksrensere:
- BLACK+DECKER BCPC18D1
- BOSCH Fontus
- KÄRCHER KHB 6
- RYOBI RY18PW22A-125
- WORX Hydroshot WG620E
- WORX Hydroshot WG630E

BLACK+DECKER BCPC18D1
Maks. tryk: 24 bar
Vandforbrug: 2 l/min.
Pris: 1.129 kroner

BOSCH Fontus
Maks. tryk: 15 bar
Vandforbrug: 3,1 l/min.
Pris: 2.350 kroner

KÄRCHER KHB 6
Maks. tryk: 24 bar
Vandforbrug: 3,3 l/min.
Pris: 1.590 kroner

RYOBI RY18PW22A-125
Maks. tryk: 22 bar
Vandforbrug: 3 l/min.
Pris: 1.899 kroner

WORX Hydroshot WG620E
Maks. tryk: 22 bar
Vandforbrug: 2 l/min.
Pris: 1.299 kroner

WORX Hydroshot WG630E
Maks. tryk: 25 bar
Vandforbrug: 3,5 l/min.
Pris: 1.499 kroner
Mellemtryksrensere
En mellemtryksrenser kan bedst beskrives som en højtryksrenser med et lavere tryk. For hvor almindelige højtryksrensere typisk leverer et tryk på 120-130 bar, når du med disse mobile batteriudgaver “kun” op på 15-25 bar. De er dog stadig ganske effektive, og især frisk skidt og mudder spules væk helt uden problemer.
Jeg er selv den lykkelige ejer af en af de testede maskiner. Jeg bruger den især til at vaske cyklen efter en tur i skoven, og jeg er så tilfreds med den, at jeg var sikker på, at den ville vinde denne test – eller i hvert fald komme i toptre. Men faktisk endte den helt i bunden. Feltet er med andre ord imponerende stærkt. Og selv den dårligste maskine leverer et solidt resultat.
To fra samme producent
Da vi i 2018 for første gang testede en mellemtryksrenser på batteri, var det producenten Worx, der stod bag. Siden er deres sortiment blevet udvidet betydeligt, og de er den eneste leverandør, der kan stille med mere end en maskine. Så det fik de lov til. Og selvom der siden er kommet flere konkurrenter til, der alle leverer et solidt resultat, så viser vores test, at det stadig er Worx, der sidder på tronen.
Én af producenterne har valgt en anderledes tilgang, hvor en vandbeholder er bygget ind i maskinen. De resterende fem deltagere kan gennem en slange hente vand fra hanen, en spand, regnsamleren i haven eller sågar fra en å. Et filter sikrer, at der ikke kommer urenheder i maskinen.
Sådan tester vi
Med en almindelig højtryksrenser på 120 bar kan du nemt komme til at ødelægge flisernes belægning, hvis du spuler direkte på dem. Men her er trykket kun 15-25 bar, så du kan roligt give den gas. Så det har vi gjort i styrketesten.
Maskinerne kører på batteri og kan tage vand fra en spand. De er derfor helt mobile. Men der er store forskelle på, hvor langt de kan køre på literen. Det gælder både i forhold til vand- og strømforbrug. Vi tester begge dele.
Selvom kvaliteten generelt er høj, er der alligevel tydelige forskelle. Og de er afgørende for, hvor holdbar maskinen er.

KARAKTERGIVNING
Den samlede karakter er et vægtet gennemsnit af disse fire parametre: styrke, vandforbrug, udholdenhed og kvalitet.

STYRKE
Med maskinernes mest effektive dyse og med sømmet i bund renser vi 1 m² fliser for tørret mudder, mens vi tager tid.

VANDFORBRUG
Vi måler, hvor meget vand hver deltager skal bruge for at gennemføre styrketesten og rense 1 m² fliser for mudder.

UDHOLDENHED
Vi tester, hvor lang tid det tager at køre et fuldt opladet batteri helt fladt. Det er tiden pr. opladning, der afgør testen.

KVALITET
Vi vurderer kvaliteten af maskinerne, koblinger, håndtag, dyser og andet medfølgende tilbehør.
Resultaterne

WORX Hydroshot WG630E
1.499 kroner
BLACK+DECKER BCPC18D1
1.129 kroner
BOSCH Fontus
2.350 kroner
KÄRCHER KHB 6
1.590 kroner
RYOBI RY18PW22A-125
1.899 kroner
WORX Hydroshot WG620E
1.299 kronerLæs mere om mellemtryksrensere hos producenterne:
Testvinder og godt køb
Kraftig, solid og effektiv
WORX Hydroshot WG630E
Med testens højeste tryk, det største batteri og en stærk kulfri motor løber den store Worx overbevisende med sejren i tre tests samt titlen som testvinder og godt køb.
Worx var afsender på den første mellemtryksrenser, vi testede tilbage i 2018. Siden er deres udvalg af maskiner og tilbehør blevet større, og med WG630E beviser de, at de stadig sidder på tronen.
Testvinderen er både effektiv og udholdende. Kvaliteten er også i top. Det gælder både for plastkvaliteten samt knapperne og bajonetfatningen, der tilslutter lansen til maskinen. Håndtaget er stort, og det er derfor intet problem at betjene maskinen med handsker på.
Ergonomien er også glimrende, da du har mulighed for at få et godt greb forrest på maskinen, som gør det nemt at styre lansen. Det store batteris placering på siden af maskinen er med til at sikre en fin balance.
Bedst og billig
WG630E er den eneste deltager, der er udstyret med en langtidsholdbar og energieffektiv kulfri motor, og det er den eneste, der leveres med et batteri på hele 4 Ah. Alligevel ligger den i den billige ende af feltet. Derfor løber den både med titlen som testvinder og godt køb.
Den eneste deltager, der for alvor er udfordrer til titlen som godt køb, er klædt i de samme sorte og orange farver. Testen er ganske enkelt en magtdemonstration fra Worx’ side.

Batteriets placering på siden af maskinen er med til at sikre en god balance og gør det nemt at aflæse batteriindikatoren.

Det ekstra håndtag giver en god føling med testvinderen. Det gør det nemt at styre retningen på vandstrålen, trods det høje tryk.

Med ECO-mode har du mulighed for at skrue ned for både batteri- og vandforbrug, når der ikke er behov for alle 25 bar til at klare opgaven.
Se mellemtryksrenseren fra WORX
I denne video ser du Worx’s egen præsentation af akkuskruetrækkeren WORX Hydroshot WG630E.
Videoen er fra Worx’s YouTube-kanal.
Magasin-artikel
Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.