Højtryksrenser

Højtryksrenser har et væld af anvendelsesmuligheder. På disse sider kan du blive klogere på hvilken højtryksrenser du skal vælge, og hvad for noget ekstraudstyr markedet byder på.

  Højtryksrenser

  Højtryksrenseren er genial til udendørs rengøring af stort set enhver slags. Renserne findes fra meget store, kraftige og dyre modeller til små handy modeller, så der er rigeligt at vælge imellem.

  Skal du rense terrasse, rengøre tagsten eller spule fliserne i indkørslen er en højtryksrenser altså et must. En højtryksrenser kan betjenes af alle og bruges til en utal af opgaver.

  Hvad er en højtryksrenser?

  En højtryksrenser er en maskine, som fungere ved, at der kobles en vandslange til dens vandindtag, hvorefter vandet ledes gennem højtryksrenseren, så det kan sprøjtes ud gennem en dyse med et væsentligt højere tryk, end en vandslange ville kunne. Og så kan de fleste nyere højtryksrensere fås med terrassevasker.

  Se hvad du skal være opmærksom på ved terrassevaskeren

  Populært tilbehør til højtryksrenseren

  • BØRSTER TIL HØJTRYKSRENSEREN
   Med børster og en sæbeblander kan du klare bilvasken selv. Brug en blød børste til lakerede overflader og en stiv børste til fælgene.

  • KLOAKRENSER TIL HØJTRYKSRENSEREN
   Er der en prop i nedløbsrøret eller toilettet, findes der rør- og kloakrensere, der kan løse problemet. De graver sig stødt og roligt igennem propperne.

  • TERRASSEVASKER TIL HØJTRYKSRENSEREN
   Belægninger på fliser og træ hører til højtryksrenserens favoritdisciplin. Med en terrassevasker/patiorenser kan du fjerne fx alger, oliepletter og flisepest.

  Hvad kan du bruge en højtryksrenser til?

  Har du et hus eller en kolonihave, er en højtryksrenser nærmest uundværlig, når først man har prøvet at arbejde med den smarte maskine. En højtryksrenser kan bruges til at vaske bil og cykel, spule carporten, rengøre fliser efter en havefest og meget andet.

  3 typiske opgaver med højtryksrenseren

  • RENGØRING AF MASKINER M.M. MED HØJTRYKSRENSER
   Højtryksrenseren er effektiv til rengøring af fx værktøj, haveredskaber og havemøbler.

  • RENSNING AF AFSKALLET MALING MED HØJTRYKSRENSER
   Med tilpas lavt tryk kan du fjerne afskallet maling, fx på facade eller træværk med din højtryksrenser.

  • RENSNING AF TERRASSE MED HØJTRYKSRENSER
   Forsynet med terrassevasker er maskinen oplagt til terrasser – både af træ og sten.

  Hvilken højtryksrenser skal du vælge?

  Når du skal købe en højtryksrenser, bør du kende dit behov. For de fleste private vil en højtryksrenser i prisklassen 1.000 – 1.500 kroner være rigeligt. Disse højtryksrensere kan rense og rengøre sten, træ, møbler og glas.

  Se vores nyeste test af højtryksrensere her: Højtryksrenser test

  Hold din højtryksrenser vedlige

  En højtryksrenser kan holde i mange år, hvis du husker at holde den vedlige. Her får du en række gode tips til vedligeholdelse af din højtryksrenser:

  • Rengør filteret på din højtryksrenser regelmæssigt. Filteret sørger for, at der ikke kommer skidt og småsten ind i selve højtryksrenseren og ud af dyssen. Husk at være forsigtig, når du tager filteret ud. Er der huller eller andre defekter på filteret, skal det skiftes ud med et nyt.
  • Skyl med jævne mellemrum vandslangen, højtryksslangen, håndtaget og diverse tilbehør og reservedele til højtryksrenseren.
  • Rengør alle højtryksrenserens samlinger for skidt og snavs.
  • Smør koblingerne jævnligt. På den måde sikrer du, at O-ringene ikke udtørrer.
  • Rengør dyssen regelmæssigt. Husk altid at afmontere dyssen, inden du begynder at rense den. Når du har renset dyssen, skal du skylle den baglæns igennem med vand. På den måde sørger du for, at al skidt og snavs bliver skyllet væk.
  • Hold højtryksrenserens ventilationskanaler fri for snavs.

  Bedste højtryksrenser

  Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

  Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

  Her på siden kan du fx læse vores nyeste højtryksrenser test, så du kan finde den bedste højtryksrenser til dit projekt.