Vi har testet
7 højtryksrensere:
- BILTEMA HPC 110B
- BOSCH UNIVERSALAQUATAK 125
- HUSQVARNA PW 125
- KÄRCHER K3 FULL CONTROL
- NILFISK CORE 130-6
- RYOBI RPW110B
- STIGA HPS 110

BILTEMA HPC 110B
Tryk: 150 BAR
Effekt: 2.000 WATT
Pris: 799 KRONER

BOSCH UNIVERSALAQUATAK 125
Tryk: 125 BAR
Effekt: 1.500 WATT
Pris: 699 KRONER

HUSQVARNA PW 125
Tryk: 125 BAR
Effekt: 1.500 WATT
Pris: 895 KRONER

KÄRCHER K3 FULL CONTROL
Tryk: 120 BAR
Effekt: 1.600 WATT
Pris: 882 KRONER

NILFISK CORE 130-6
Tryk: 130 BAR
Effekt: 1.500 WATT
Pris: 999 KRONER

RYOBI RPW110B
Tryk: 110 BAR
Effekt: 1.500 WATT
Pris: 899 KRONER

STIGA HPS 110
Tryk: 110 BAR
Effekt: 1.400 WATT
Pris: 769 KRONER
Højtryksrensere
Højtryksrenserens tryk er mange gange højere end det, der kommer ud af vandhanen. Det gør den i stand til at spule selv meget genstridigt snavs væk på et øjeblik.
De syv deltagere leverer et tryk på mellem 110 og 150 bar, hvilket er rigeligt til at ødelægge lakken på bilen eller spule havekrukkerne i stykker, hvis du ikke passer på. Derfor er det en klar fordel, at alle deltagere giver mulighed for at justere trykket. På nogle gøres det med en trykfølsom aftrækker på pistolen, på andre ved at justere på dysen, mens du på en enkelt deltager kan skrue ned for selve maskinen.
Store styrkeforskelle
Selvom der ikke er store forskelle i priserne på de syv deltagere, så er der det på præstationerne. Og deltageren, der på papiret burde være stærkest, kommer kun ind på en tredjeplads i vores styrketest.
Sådan tester vi
En høj styrke kræver et samspil mellem en effektiv højtryksrenser og en god dyse. Vi har testet samspillet ved at spule 2 m2 fliser rene.
Slangen skal først og fremmest være solid og slidstærk. Men den skal også være fleksibel, så den nemt kan rulles ud, uden at sno sig. Funktionerne er ikke mange på disse billige højtryksrensere. Men der er alligevel ret store forskelle på, hvad producenterne har fundet både plads og råd til.
Vi har også vurderet helhedsindtrykket, som dækker over bl.a. kvalitet og ergonomi, som er svære at måle.

KARAKTERGIVNING
Den samlede karakter er et vægtet gennemsnit af disse fire parametre: styrke, slange, funktioner og helhedsindtryk.

STYRKE
Med maskinen på maks. og med den mest effektive stråle blev 2 m² fliser spulet rene for en fugtig mudderblanding.

SLANGE
Højtryksslangerne, der leverer vandet, vurderes på længde og kvalitet. Her tæller fleksibilitet også med.

FUNKTIONER
Slangeoprul, mulighed for at benytte sæbe samt diverse justeringsmuligheder, ikke mindst af trykket, vurderes.

HELHEDSINDTRYK
Her gives en samlet vurdering af de ting, der er svære at måle, som fx kvalitet, holdbarhed, brugervenlighed og ergonomi.
Resultaterne

HUSQVARNA PW 125
895 kroner
STIGA HPS 110
769 kroner
BILTEMA HPC 110B
799 kroner
BOSCH UNIVERSALAQUATAK 125
699 kroner
KÄRCHER K3 FULL CONTROL
882 kroner
NILFISK CORE 130-6
999 kroner
RYOBI RPW110B
899 kronerLæs mere om de billige højtryksrensere hos producenterne:
Testvinder
Gode detaljer til lavpris
HUSQVARNA PW 125
På trods af en beskeden pris på bare 895 kroner, så har Husqvarna fået plads til både slangeoprul, sikkerhedslås og god opbevaring af tilbehør. Vi er meget imponerede.
Husqvarna er inde i en enormt god stime. For fjerde gang i træk ender de nemlig med at løbe med sejren og titlen som testvinder i de tests, hvor de er med.
Ofte ligger Husqvarna-maskiner i den dyre ende, men selv med denne billige højtryksrenser til 895 kroner formår de at levere kvalitet i vanlig topklasse. Slangen, der sender vandet afsted med et enormt tryk, er klart blandt testens bedste. Den er solid og fleksibel, og så kan den tilmed rulles op på tromlen, der sidder oven på maskinen. Det er den eneste deltager med den funktion.
Husqvarnaen har desuden praktisk opbevaring til de medfølgende dele på maskinens bagside. Alle delene er i en god kvalitet, og de solide lynkoblinger gør det nemt at skifte mellem forskelligt tilbehør.
Masser af power
Selvom højtryksrenseren på papiret ikke er den stærkeste, så er det den, der hurtigst får renset fliserne. Det skyldes især den effektive dyse – og måske også det lidt høje vandforbrug på op til 460 liter i timen.
Som på de fleste billigere maskiner er det ikke muligt at justere trykket på selve maskinen. Det klares i stedet ved at dreje på dysen, hvilket fungerer helt fint.

Tromlen sikrer, at slangen rulles rigtigt ud, så den ikke vikler sig sammen. Den gør det også meget nemmere at pakke maskinen sammen efter brug.

En mekanisk sikkerhedslås under aftrækkeren sikrer, at du ikke kommer til at sende strålen afsted ved en fejl. Godt tænkt – simpelt udført.

Sæbesprøjten og det andet tilbehør sidder let tilgængeligt på højtryksrenserens bagside. Det giver overblik og holder styr på stumperne.
Godt køb
Ultrakompakt højtryksrenser
STIGA HPS 110 formår at skille sig positivt ud i et felt, hvor prisforskellene er meget små. Det er testens næstbilligste deltager, og selvom den samlede karakter ligger midt i feltet, så overrasker den med et godt helhedsindtryk. Det skyldes især den lave vægt og den meget kompakte og firkantede udformning, som gør den nem at pakke sammen og have med på farten – fx når du skal vaske båden, campingvognen eller havemøblerne i sommerhuset. Formen betyder også, at højtryksrenseren er meget nem at få plads til på en reol i værkstedet. Det eneste minus er slangen, der ganske vist er i en solid kvalitet, men desværre også så stiv, at den ret nemt filtrer sammen.
Magasin-artikel
Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.