Robotplæneklipper test: Vi har testet fem populære robotplæneklippere, der alle kan klare op til 1200 kvadratmeter plæne.

Vi har testet fem populære robotplæneklippere, der alle kan klare op til 1200 kvadratmeter plæne.

Alle robotplæneklippere fungerer grundlæggende på samme måde. Først skal du lægge et afgrænsningskabel ud på din plæne for at markere området, der skal klippes. Kablet lægges oven på plænen, hvor det holdes på plads af små pløkker. I takt med at græsset vokser, forsvinder kablet ned i plænen, og efter en uge eller to i højsæsonen er det helt skjult.

Når det er gjort, skal ladestationen opsættes, og robotplæneklipperen skal programmeres. For det meste er det relativt nemt, og du kan typisk nå det hele på en formiddag.

Da robotterne klipper ofte, bliver afklippet meget fint. Afklippet lader man ligge på plænen. Det er med til at gøde plænen og gøre den pæn og sund. Robotplæneklipperne kan ikke håndtere højt græs. Det er derfor nødvendigt at klippe plænen i bund med en almindelig plæneklipper en sidste gang, inden du overlader jobbet til maskinerne.

Stor forskel på klippetiden

Robotplæneklipperne har på skift kørt på den samme plæne på 250 m2 i 14 dage hver. Vi har fulgt producenternes anbefalinger om klippetid, og alle robotplæneklipperne leverede et flot resultat. Men der var stor forskel på, hvor mange timer de hver især skulle bruge. De mest tidskrævende havde behov for 15 timer om ugen, mens den hurtigste kun brugte fem timer.

Vi har også testet, hvordan robotplæneklipperne hver især klarede forskellige udfordringer – om de kunne navigere uden om nedfalden frugt, om de kørte fast på den vandrette del af havetrampolinens ben, og om de var i stand til at finde op gennem en smal passage på 60 cm og få slået græsset ordentligt. Ingen klarede sig fejlfrit. Men nogle viste sig at være klart mere driftssikre end andre.

Sådan har vi testet i vores robotplæneklipper test

Da alle robotplæneklipperne leverede et fint og jævnt klipperesultat, har vi i stedet testet, hvor mange timer robotterne ifølge producenterne skal køre hver uge for at få det gode resultat.

I testperioden på 14 dage har vi talt, hvor mange gange robotplæneklipperne kørte af banen eller strandede midt på banen, så de manuelt skulle løftes tilbage til ladestationen.

Vi har også testet, hvordan robotplæneklipperne klarer forhindringer som nedfaldsfrugt, en havetrampolins vandrette ben samt en smal passage.

Det sidste testparameter er, hvor nemt det var at få maskinerne opsat og programmeret.

Uafhængig robotplæneklipper test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse robotplæneklippere

  • AL-KO ROBONLINHO 500
  • GROUW L1200
  • BOSCH INDEGO S+ 400
  • GARDENA SILENO LIFE
  • WORX LANDROID M700

HENT HELE TESTEN og se, hvilken robotplæneklipper der blev den store vinder af vores robotplæneklipper test.