Kompressor test: De små kompressorer er nemme at flytte rundt på og tage med ud af værkstedet.

De små kompressorer er nemme at flytte rundt på og tage med ud af værkstedet.

En kompressor er i sig selv en meget simpel maskine, der suger luft ind, komprimerer det i tanken og puster det ud igen ved meget højt tryk. Det er den store mængde tilbehør, der findes, som gør kompressoren smart og i stand til at løse en række krævende opgaver.

I vores kompressor test har vi samlet seks populære modeller. Da alle kompressorerne er relativt små, er de nemme at finde plads til på værkstedet. Kompressorerne er samtidig nemme at flytte rundt på, hvis du fx skal skyde lister eller paneler fast i din stue.

De seks deltagere har lufttanke på mellem fem og otte liter. Derfor er de i sagens natur ikke lige så udholdende som større maskiner med 20-literstank eller større. Men med et arbejdstryk på 8 bar kan de løse langt de fleste opgaver, som gør det selv’eren står overfor. Til sammenligning er trykket i et bildæk typisk omkring 2,5 bar.

Selvom der er forskel på, hvordan kompressorerne klarer de forskellige opgaver, er der ingen, der for alvor falder igennem. De største forskelle er derfor i vægt, design og mobilitet, som er afgørende for, hvor behagelige kompressorerne er at arbejde med.

Kompressor med eller uden olie

Om du skal vælge en oliefri kompressor eller ej, er lidt et temperamentsspørgsmål. Den oliefri kompressor giver den reneste luft og har mindre vedligeholdelse. Den olieholdige kompressor har til gengæld en længere levetid, hvis man husker løbende at tjekke oliestanden.

Kompressor test: Sådan har vi testet

De små kompressorer er oplagte til at drive forskelligt værktøj som fx en klammepistol. Derfor parrede vi dem op med en og testede, hvor hurtigt de kunne skyde klammer i.

Med helt fyldte tanke talte vi også, hvor mange skud de hver især kunne præstere, før trykket i tanken var faldet så meget, at det krævede en larmende genopfyldning.

Der er stor forskel på, hvor hurtigt de fylder tanken. Vi tog tid fra helt tom til helt fuld.

Til sidst målte vi, hvor meget de hver især larmer. For selvom ingen af dem er støjsvage, så er der en verden til forskel på 97 og 110 dB.

Uafhængig kompressor test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter. Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste. Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Vi har testet disse 6 kompressorer i vores kompressor test

  • BILTEMA 11-8
  • METABO POWER 180-5 W OF
  • SCHEPPACH HC08
  • EINHELL TC-AC 190/6/8
  • DEWALT DPC6MRC
  • STANLEY DN 200/8/6

HENT HELE TESTEN og se, hvilken kompressor der blev den store vinder af vores kompressor test.