Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mobil-værktøj til gør-det-selv-folk

Print Gem artikel

Ryobi lancerer nu de første rigtige mobil-værktøjer til gør det selv-folk. Vi har prøvet de fem enheder, der især imponerer i samspil med telefonens muligheder.

Det var jo bare et spørgsmål om tid, før nogen fandt ud af at gøre mobilen superrelevant for gør det selv’ere, og som de første præsenterer Ryobi nu deres bud på værktøjer, som er fuldstændig integreret med mobilen. Meget passende kalder de konceptet PhoneWorks, og i første omgang er der fem værktøjer, som er skræddersyet klassiske opgaver for handymanden.

Der er en fugtmåler, en laserafstandsmåler, en krydslinjelaser, en temperaturmåler og et inspektionskamera, og priserne ligger fra ca. 1000 kr. for laserafstandsmåleren til ca. 450 kr. for fugtmåleren.

Alle enhederne styres af den samme app, som downloades gratis, og når enheden plugges i mobilen, er værktøjet klar på et øjeblik.

Mobilen som projektmappe

Mens der ikke rigtig er penge at spare ved at anskaffe sit måleværktøj som tilbehør til mobilen, har denne type værktøj dog én stor fordel: Du kan gemme dine målinger, fotos eller optagelser direkte på mobilen. Og du har dem derfor altid ved hånden som huskeseddel – eller hvis du skal vise dit projekt, et problem eller en opgave til andre.

Så drømmer du om at droppe papir og kuglepen, er PhoneWorks klart noget for dig og din smartphone.

Fugtmåler

Når fugtmålerens ledning plugges i mobilen, finder mobilen selv appen frem, og du er klar til at måle. Værktøjet virker som en traditionel fugtmåler, hvor to pigge stikkes ind i træet. Målingen vises tydeligt på mobilens skærm. Og har du lavet en projektmappe, kan du gemme målingen sammen med fotos, noter eller memoer.

Fugtmåleren giver en præcis måling på fugten på få sekunder. Den er let at gå til og enkel at bruge. Prisen er 449 kroner.

Laserafstandsmåler

Ryobis mobil-afstandsmåler står ikke tilbage for traditionelle laserafstandsmålere, og den tager helt præcise mål ud til 30 meter. Tag et foto med mobilen, læg dine målinger på, og gem det hele samlet.

LÆS OGSÅ: Test af afstandsmålere

Krydslinjelaser

Krydslinjelaseren bruger mobilens vaterpas til at vurdere vinklen, mens selve enheden blot viser et rødt kryds. Mobilen skal derfor sidde meget præcist i holderen, ellers bliver vinklen skæv. Du skal derfor fjerne mobilens beskyttelses-cover.

Til gengæld kan du justere laserstregens hældning meget præcist, fordi du kan aflæse vinklen på telefonen.

Krydslinjelaseren koster 599 kr., og der medfølger et lille fleksibelt trefods-stativ, så du kan stille den, hvor det passer

LÆS OGSÅ: Test af krydslasere

Temperaturmåler

Når enheden plugges i mobilen, har du på et øjeblik et smart infrarødt termometer. Ved vores prøvekørsel viste den sig helt genial til at finde kuldebroer, og målingen fremstilles meget pædagogisk med et digitalt billede med temperaturmålingen direkte på skærmen.

Med et enkelt tryk måles temperaturer mellem -30 og 350° C. Det infrarøde termometer koster 749 kroner.

Inspektionskamera

Selvom alle de testede måleenheder er både velfungerende og lette at bruge, er inspektionskameraet alligevel det smarteste. Her er forbindelsen nemlig trådløs, og til inspektionsopgaver er det for alvor genialt at kunne tage og gemme fotos eller video, mens du undersøger.

Enheden leveres med et 91 cm fleksibelt kabel med et 9 mm kamera på, og et indbygget LEDlys sørger for at lyse arbejdsområdet op.

LÆS OGSÅ: Inspektionskamera - derfor skal du have et inspektionskamera

Som den eneste enhed er inspektionskameraet trådløst (maks. 3 meter fra mobilen). Prisen er ca. 1000 kr.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Mobil-værktøj til gør-det-selv-folk
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage