Hoveddøren hænger – løs problemet nemt og enkelt

Det er irriterende, men de fleste døre kommer med tiden til at sætte sig. Dørens vægt tynger på hængslerne, og derfor kommer døren til at binde. Vi viser, hvor let du løser problemet.

Intro

Der kan være flere årsager til, at en dør binder. Dørens tyngde og almindelig slitage kan have løsnet skruerne i hængslerne, så døren bliver trukket ned. Det kan også være karmen, der har sat sig på grund af fugtpåvirkning. Når træet bliver vådt, udvider det sig. Og når det tørrer, trækker det sig sammen igen. Det kan være nogle af forklaringerne på den bindende dør. Uanset årsagen er det et problem, der nemt kan løses med en smule værktøj.

Vi har identificeret fem måder at løse problemet med en dør, der binder. Det kan være, dit problem bliver løst med det første forslag. Ellers må du gå videre og prøve de andre muligheder.

LÆS OGSÅ: Sådan udskifter du hoveddøren

Materialer

  • Skruetrækker
  • Svensknøgle
  • Høvl
  • Hængselretter

Vejledning

01
Sådan gør du 5 Trin

Vi har fem løsninger, du kan prøve på døren, når den binder. Den første løsning vil ofte være nok, da en bindende dør tit kan tilskrives løse dørhængsler.

Er det ikke nok, må du prøve at give nogle af de andre løsninger et forsøg. Hvis alt slår fejl, kan det være nødvendigt at høvle noget af døren, men prøv alle andre muligheder først.

1

Start med at stramme skruerne i hængs ­ lerne. Hvis skruerne ikke tager fat i træet, kan du skifte dem ud med tykkere eller længere skruer.

2

Prøv at justere hængslerne. Det kan gøres med en hængselretter. Fordel justeringen på den øverste og den nederste del af hvert hængsel; ellers risikerer du at trække skruerne ud af karm eller dør.

3

Løft døren af, og sæt dørringe i alle hængsler. Sæt døren på plads igen. Dørringene hæver døren, så den ikke går mod dørtrinnet. Ringene findes i forskellige diametre og tykkelser. Mål diameteren, inden du køber ringene.

4

Justér karmskruerne. Moderne karme er ofte monteret med justerbare karmskruer. Brug en skiftenøgle og den justerbøsning, der følger med til karm skruen. Bemærk, at det ikke er sikkert, dine karmskruer kan justeres.

5

Høvl noget af bunden. Hvis døren stadig binder, er der ikke andet at gøre end at høvle, til dør og karm passer sammen. Det er sidste nødløsning.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...