Let
Svær

Du sparer en masse penge og bevarer husets særpræg, hvis du ofrer tid på en grundig renovering af den gamle yderdør i stedet for at købe en ny fabriksdør, som ikke holder nær så længe.

Gamle døre med fyldinger er temmelig tunge. Deres vægt får dem efter lang tid til at falde i siden modsat hængslerne, efterhånden som tapsamlingerne giver sig. Gennem en årrække kan man rette lidt på hængslerne, og man kan lægge skiver under, som hæver døren, så den stadig går fri af trinet. Man kan endda flytte slutblikket på karmen lidt ned, så falle og rigel stadig kan fungere. Men en dag er døren blevet så deform, at den ikke kan lukke ordentligt, og det trækker ind, uanset hvor meget tætningsliste du sætter på.

Du kan selvfølgelig godt købe en ny dør, men den holder garanteret ikke i 100 år, så hvis der ikke er større partier med råd, kan det betale sig at rette døren op i stedet.

Se i det følgende, hvordan du spænder døren op og sikrer den mod at falde sammen igen ved hjælp af dyvler og indfældede vinkeljern. Det er slet ikke så svært.

Du kan også se, hvordan vi lavede et nyt dørtrin til døren her: Klik her for at se artiklen