Træt af håndtaget - så let skifter du det

Der skal nyt dørgreb på yderdøren. Låsen er skiftet til en moderne seksstiftet lås. Nu mangler bare et greb, der passer til den mere enkle stil.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
140 kroner

Intro

Det gamle dørgreb i messing passer ikke særlig godt til den nye lås i rustfrit stål, så det skiftes til et håndtag, også i rustfrit stål - et 18 mm såkaldt L-greb fra Ruko med medfølgende skruer. Det er et enkelt og mere moderne, men samtidig meget solidt, dørgreb.

Det er vigtigt, at dørgrebet på en yderdør har en ordentlig kvalitet, da denne dør er tungere end andre døre. Derfor skal håndtaget være solidt, så det kan holde til, at du tager godt fat i det, hvis der skulle komme et ordentligt vindstød, mens du holder i døren.

Tidsforbrug

Cirka 1 time

Pris

Findes i mange prisklasser. Her koster det 140 kroner.

Sværhedsgrad

Det er ganske enkelt at skifte dørhåndtaget.

Vejledning

1

Fjern det gamle håndtag. Skruer af messing kan godt være lidt bløde, derfor skrues de løs med en almindelig skruetrækker. Det mindsker risikoen for at ødelægge kærven.

2

Tjek, om firkantstangen på det nye greb passer i længden, ved at sætte den i døren. Hvis den er for lang, skal den kortes af med en nedstryger, men det er sjældent.

3

Klip skruerne til, som dørgrebet skal monteres med. De er beregnet til det og kan afkortes for hver 5 mm, så de er nemme at tilpasse præcist til den tykkelse, din dør har.

4

Skruerne monteres gennem et plaststyr. Det gør, at dørgrebet ikke kan rykke sig fra side til side, men bliver monteret korrekt og holdes ordentligt fast.

5

Spænd skruerne fast med en skruetrækker. Brug en helt almindelig håndskruetrækker, så har du meget mere føling med, hvor meget du spænder. Tjek, at dørgrebet kan arbejde, som det skal, inden du går videre.

6

Skru den lille medfølgende skrue fast (i fagsprog kaldet en pinolskrue). Den skal skrues ind i den gennemgående firkantede stang, så håndtaget sidder fast, og døren kan åbne og lukkes.

7

Sæt dækkappen på rundt om håndtaget. Der er et hak i kappen, så den kan vippes af igen. Husk at vende hakket nedad, så det ikke bliver synligt.

Video

TEKNIK: Montering af dørgreb

Moderne greb tilpasses nemt til flere dørtykkelser

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...