Spar varme: Brug 100 kroner og få 1000 kroner igen - hvert eneste år!

Tusindvis af varmekroner fosser direkte ud af døre og vinduer, hvis tætningslisterne ikke slutter tæt. Så skift dem nu! Det koster max. 100 kroner og en times arbejde pr. vindue.

Du kan have nok så moderne energiruder og nok så isoleret en hoveddør. Hvis ikke tætningslisterne slutter helt tæt, så kan den kolde udeluft passere frit ind i dit hus, og din dejlige (og dyrt) opvarmede indeluft passerer den modsatte vej - direkte ud i det fri.

Utætte tætningslister kan skyldes flere ting. Selv den bedste og dyreste tætningsliste vil med tiden miste sin elastiske evne pga. ælde, vind og vejr. Det samme vil ske - og det sker rigtigt ofte - hvis kommer maling på listen, når døren eller vinduet bliver malet.

Test tætningslisten

Du kan teste elasticiteten ved at trykke på tætningslisten. Springer listen hurtigt tilbage i sin form, fungerer den, som den skal. Går der derimod lidt tid, inden den når tilbage i form, så er det tegn på, at den elastiske evne ikke længere er i top.

Vælg den rigtige type

Forkert valg af tætningslistens type er også en hyppig årsag til, at listen ikke slutter tæt. Og det er nemt at vælge forkert, for der findes mange forskellige typer.

Her kan du se, hvordan du finder den liste, der passer til dine vinduer og døre, og du kan se, hvordan du monterer den rigtigt - trin for trin:
Find den rigtige tætningsliste

Vær omhyggelig med montering

Og endelig er der selve monteringen. Det skal selvfølgelig også være i orden, hvis listen skal fungere optimalt.

Brug et termokamera

Hvis dine tætningslister er meget utætte, er det nemt at mærke blot ved at holde hånden hen til vinduet eller døren. Men er det ikke helt så åbenlyst, kan du blive klogere ved at bruge et termokamera.

Med sådan et kamera kan du også afsløre andre steder, hvor varmen forsvinder ud af huset, fx hvis vinduerne ikke er tilstrækkeligt isolerede, eller du kan finde ud af, hvor i huset gulvvarmeslangerne er placeret.

Et termokamera er ikke helt billigt at købe, men heldigvis findes der flere steder, hvor du kan leje det. Her kan du læse mere om, hvordan et termokamera virker, hvordan du aflæser det, og hvad det koster at leje:
Spar energi med termografen

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tætningslister