Du kan nemt bygge dit eget brændeskur, når du følger vores byggevejledninger.

Du kan nemt bygge dit eget brændeskur, når du følger vores byggevejledninger.

1. Taget på brændeskuret følger brændet

Brændeskur Gør Det Selv

Konstruktionen af det fleksible brændeskur er enkel med stolper og tagfiner beklædt med tagpap.

Lad taget over brændet følge med op og ned, efterhånden som du fylder op og bruger af brændet. Så har du altid tørt træ til bålfadet og brændeovnen.

BYGGEVEJLEDNING: Fleksibelt brændely

Brændeskuret er delt op i sektioner, som det er nemt at stable brændet op i, og som gør det let at holde styr på, hvilket brænde der har ligget og tørret så længe, at det er klart til at gå i ovnen. Hver sektion af brændeskuret har sit eget tag, der kan hæves og sænkes, så det altid beskytter brændet optimalt mod regn og sne.

2. Let og luftigt brændeskur

Brændeskur Gør Det Selv

Fugten i brændet forsvinder hurtigt, når det ligger til tørre i dette lette og luftige brændeskur, der kan rumme helt op til 4,5 kubikmeter brænde.

Brændeskuret har tre helt ens, lukkede sider. Brændeskuret bygges i moduler, der gøres fast til fire stolper. De to døre bygges på næsten samme måde som sidemodulerne. Taget består af to trekantede stykker krydsfiner, der er hængslet sammen med fire hængsler i rygningen.

BYGGEVEJLEDNING: Let og luftigt skur.

Hvis du fylder det helt, kan det rumme 4,5 kubikmeter brænde. Men hvis du kun fylder det med to stabler i siden – med en midtergang – kan du lægge frisk brænde til tørre, inden du har brugt alt det tørre.

Redaktionen anbefaler: Er dit brænde tørt nok?

Brænde bør have en fugtighed på under 18 %, inden du fyrer med det. Ellers opnår du ikke den optimale høje forbrændingstemperatur. Vådt træ i brændeovnen vil desuden udvikle mere røg, der kan sætte sig i skorstenen som løbesod, der i yderste konsekvens forårsage en skorstensbrand.

Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker om dit brænde er tørt nok, inden du fyrer med det. Den mest sikre metode er at bruge en fugtmåler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her kan du også se en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner.

3. Brændeskur med plads til ALT

Brændeskur Gør Det Selv

Der er plads til store mængder brænde i skuret.

Mangler du plads til brænde, cykler, haveredskaber – eller bare plads til det hele, så er dette skur superfleksibelt i sin opbygning. Indret det, som du vil, så det passer til dine behov.

BYGGEVEJLEDNING: Byg et skur med plads til ALT.

Ved første øjekast ser det måske komplekst ud, men har du fokus på præcisionen og sørger for at tjekke de rette vinkler jævnligt, er det nemt for den erfarne og lærerigt for den let øvede.

LÆS OGSÅ: Brændeskure