Et indendørs minidrivhus foran vinduet sætter hurtigt gang i planterne, så de kan blive sat ud i køkkenhaven, når frosten er væk.

Et indendørs minidrivhus foran vinduet sætter hurtigt gang i planterne, så de kan blive sat ud i køkkenhaven, når frosten er væk.

Minidrivhus

Et hjemmelavet minidrivhus til vindueskarmen er en genial løsning, hvis du vil have spirende sommerblomster, krydderurter og planter klar, når den sidste frost er væk fra jorden.

Det indendørs minidrivhus kan sætte skub i de nye afgrøder, så de er klar til at blive sat i køkkenhaven, når temperaturen udenfor bliver tilstrækkelig høj.

Minidrivhus er nemt at lave

Det er enkelt at bygge et minidrivhus til vindueskarmen. I princippet er det bare en ramme af træ, som skrues eller sømmes sammen og forsynes med et låg af glas eller plastic, så lyset kan trænge ned til planterne.

Læs mere om drivhus

Minidrivhus med tapsamlinger

Vi har valgt at lave et minidrivhus med tapsamlinger, som især kendes fra skuffefronter. På den måde fremstår det indendørs minidrivhus som et møbel, du kan have stående på en vinduesplade. Minidrivhuset måler nemlig kun 64 x 37 cm.

Minidrivhuset til vindueskarmen er fremstillet af fyrretræ – og bunden er af krydsfiner. Da træ holder godt på varmen, bør du skrue godt ned for en eventuel radiator under vinduet, eller lukke helt for den, så de spirende planter ikke udtørrer.

Låg og vinduer på det hjemmelavede minidrivhus er fremstillet af polycarbonat (pc-plast). Det er delvist UV-bestandigt og er forholdsvis nemt at bearbejde med en skarp hobbykniv.

Indendørs minidrivhus kan bruges året rundt

Det indendørs minidrivhus kan bruges hele året. Når du har sat de tidlige afgrøder ud i køkkenhaven, kan du stadig udnytte det hjemmelavede minidrivhus og fx plante stiklinger af buksbom, lavendler og squash. Og når sommeren går på hæld, kan du høste salat.

Hent den komplette byggevejledning til et minidrivhus Et indendørs minidrivhus er en overkommelig opgave for alle gør det selv-folk. Hvis du henter vores byggevejledning til et minidrivhus til vindueskarmen, kan du følge vores eksperters detaljerede trin for trin-vejledning til et praktisk og lækkert minidrivhus med elegante tapsamlinger.

Du får en komplet materialeliste til projektet og lærer blandt andet om:

  • Principper i tapsamlinger
  • Fræsning af tappe efter skabelon
  • Fræsning af huller til vinduer
  • Samling af låg og vinduer

Det tager 10-12 timer at bygge, og udgifter til materialer løber op i cirka 800 kroner. God fornøjelse.