Byggevejledning
Let
Svær

Klargøring

Inden du lægger linoleum, er det vigtigt, at underlaget er helt plant. Derfor skal eventuelle fuger og andre ujævnheder fyldes op, og hele gulvfladen skal spartles. Mellem hvert lag spartelmasse og underlaget smøres primer på for at sikre, at de forskellige lag hæfter ordentligt på hinanden.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Linoleum på bordplade

Tilpasning

Når linoleummet skal tilpasses, skal du være omhyggelig med at måle op. Vær især opmærksom på rummets hjørner. Selvom de ser ud til at være 90 grader, er det ikke sikkert, de er det.

Langs væggen skal der monteres fodlister, og der må derfor gerne være en smule luft. Det er en fordel, når gulvet skal skæres til. Pas på med ikke at skære for meget af. Hellere en millimeter for stort end for lille. Du kan altid rette til senere.

LÆS OGSÅ: Linoleum klikgulv

Gulvlægning

Inden gulvet limes fast, kontrolleres det, at linoleumsstykket passer perfekt. Er det ikke tilfældet, laves de sidste småjusteringer på stedet med en hobbykniv. Det gælder især ved dørhuller, vandrør og lignende forhindringer. Når du skal til at lime, er det en god idé at starte der, hvor gulvet skal passe helt perfekt. I vores tilfælde er det i dørhullet.