Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ret de sunkne sten i indkørslen op

Print Gem artikel

Det ses tydeligt her, hvordan stenene er sunket. Det skyldes, at belastningen på stenene har været større, end bunden er beregnet til. Brolæggeren vil her rette stenene op, så vi får en plan overflade.

Alle de sten, der er sunket, skal løftes op, her bruger brolæggeren et specielt værktøj, der kaldes en optrækstang, som er beregnet til at tage sten op med.

Optrækstangen gør arbejdet nemt, men man kunne også have nøjedes med en spids genstand som eksempelvis en mejsel eller lignende. Nå alle de sten, som er sunket, er hevet op, skal kanterne renses af for fugerester. Til dette bruges blot en mejsel eller en spartel.

Når fugeresterne er væk, skovler brolæggeren et par skovlfulde grus ned i hullet for at kompensere for det stykke, stenen er sunket. Gruset bliver fordelt jævnt ud i hullet, hvorefter brolæggeren stamper gruset med fødderne.

Inden stenene atter lægges på plads, renses de ligeledes for fugerester. Nu lægges stenene, her holder brolæggeren to sten skråt, så de kiler sig ned i hullet. Dette gør det nemmere at få plads til stenen.

LÆS OGSÅ: Herregårdssten: En sten - 1.000 muligheder

Noget af gruset skal spredes mere ud, dette gør brolæggeren med sine hænder, inden han lægger stenene. Når alle stenene er lagt, fejes overskydende grus og fugerester væk. Stenene skal nu stampes ned i det nye grus. Til dette bruger brolæggeren en knopstang med en plasticknop.

Stenene skal bankes ca. en centimeter ned, så de kommer i niveau med de eksisterende sten. Når brolæggeren har stampet en sten ned, kører han foden henover og tjekker, at stenen er kommet langt nok ned.

Hullet er nu rettet op, men inden vi er helt færdige, skal fugerne fyldes ud med flisesand. Her bruger vi et ukrudtshæmmende fugesand. Sandet fordeles med en kost ud i alle fugerne.

Med knopstangen stampes der endnu en gang hen over alle stenene, så fugesandet falder ned i fugerne. Fugerne fyldes atter med sand, og stenen ligger nu pænt og lige.

Læs om belægningssten

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Ret de sunkne sten i indkørslen op
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage