Vi viser, hvad der sker, hvis du maler, når det er for koldt, når træet er fugtigt, eller når solen står lige på.

Vi viser, hvad der sker, hvis du maler, når det er for koldt, når træet er fugtigt, eller når solen står lige på.

Det er sådan set ikke særlig svært at male. Men hvis du maler på udendørs træværk, og hvis du vil skifte fra en mørk til en lys farve, så skal du, ud over den rette træbeskyttelse og godt værktøj, være udrustet med lidt grundlæggende viden og gode råd fra fagfolk.

Der er nemlig en hel del, du kan gøre forkert, og så bliver resultatet ikke, som du håbede: Malingen kommer ikke til at dække, den bliver grim at se på, eller den kommer kun til at holde i ganske kort tid, før du må male igen.

Se, hvor galt det kan gå

Og det er ikke bare tom snak og gamle røverhistorier fra skurvognen. For at vise dig, hvor galt det rent faktisk går, hvis du ignorerer advarslerne og blot maler løs, også når du burde have ladet være, har vi testet advarslerne i praksis.

Vi har blandt andet malet direkte på algebegroet træ uden at rense af, og vi har malet under alt for kolde forhold og i direkte solskin.

Som du kan se i denne gør det selv-vejledning, har vi nu bevis for, at du gør klogt i at lytte til fagfolkenes gode råd. For så er dit hårde arbejde med pensel og rulle langt bedre givet ud.

God fornøjelse!