Fugebunden er afgørende, når du skal lave en elastisk fuge, der kan holde.

Fugebunden er afgørende, når du skal lave en elastisk fuge, der kan holde.

Hvorfor slipper fugen, når du nu har brugt en mindre formue på en god mærkevarefugemasse, der lover, at den kan tåle bevægelser på op til flere millimeter? Det er snyd og humbug! Eller ... måske er det faktisk din og ikke fugemassens skyld, at missionen totalt mislykkes.

Nogle fuger kræver nemlig ganske særlig omhyggelighed. Og for at du kan mestre det, må du først vide lidt om, hvordan sådan en fuge egentlig virker.

En elastisk fuge er fx ikke altid elastisk, uanset hvordan du vælger at proppe den ned i den revne, du vil forsegle, lige så lidt som en husholdningselastik forbliver elastisk, hvis du limer den fast, ikke blot i hver ende, men også på midten.

Gør du det, får du en elastik, der sidder fast, og som med tiden bliver slap. Nøjagtig som den dårligt udførte fuge. I fugens tilfælde fører det til revner og utæthed.

Men ved du, hvordan fugen fungerer, og hvordan du skal lægge den korrekt, så har du elastisk forsegling i mange, mange år – eller en effektiv og evigt klæbrig forsegling, afhængigt af hvilken fugemasse du vælger, og hvor du vælger at bruge den.

Vil du læse mere om fugemasser? Her kan du læse meget mere om, hvordan du vælger den rigtige fugemasse

Hent vejledningen og få overblik over de 3 fuger

I denne gør det selv-vejledningen kan du læse om, hvordan du finder den rigtige fugemasse, og så viser vi, trin for trin, hvordan du fuger:

  • den elastiske fuge
  • den plastiske fuge
  • pyntefugen.