Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan fjerner jeg mos i plænen?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Problem:

Vi har en del mos der, hvor der sidste år stod tre store træer og skabte skygge. Vi troede, at det ville forsvinde af sig selv, når det fik sol, men det gjorde det ikke. Hvordan får jeg det væk?

Løsning:

Der er flere metoder til at fjerne mosset, men de mest almindelige er følgende:

1. Elektrisk mosfjerner, der køres rundt på plænen som en plæneklipper, men har nogle små “børster”, der river op i mosset uden at skære og beskadige græsset. Med et par årlige overkørsler kan mosset holdes nede. Det er den mest milde form for mosfjerning.

2. En vertikalskærer er mere effektiv end mosfjerneren. Den har nogle lodrette knive, der skærer lidt ned i plænen og både fjerner mos og giver mere luft til græssets rodnet, så mossets levevilkår forringes. Plænen kommer til at se noget medtaget ud, men efter en måneds tid er den pæn igen.

LÆS OGSÅ: Mosrive eller vertikalskærer til græsplænen?

Hvilken metode man foretrækker, er lidt af et temperamentsspørgsmål, men fælles for dem er, at de efterlader bare pletter, der skal eftersåes.

Du kan fjerne mos, når jordtemperaturen er over 7-8 grader og græsset er i vækst, så det kan nå at vokse op igen. Det vil altså sige først i efteråret, når græsset igen har fået lidt vand, eller i maj. Mosset trives desuden bedre end græs ved lave temperaturer.

Redaktionen anbefaler: Test af plæneluftere

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage