Dine slidte, grå havemøbler kan sagtens komme til at ligne dem på billedet

Dine slidte, grå havemøbler kan sagtens komme til at ligne dem på billedet

Har du havemøbler af træ vil du sikkert gerne sørge for, at de fremstår flotte og ikke ser vejrbidte ud, når sommeren skal nydes i haven. Ved at give havemøblerne en kærlig hånd hvert år bliver de ikke bare ved med at være flotte at se på, du forlænger også levetiden på dem.

Foråret er et oplagt tidspunkt

Måske har du opbevaret dine havemøbler i ly for vind og vejr hen over vinteren, og de er derfor gennemtørre og oplagte at give en overhaling i løbet af det tidlige forår. Tørt træ er lettere at slibe og det mest behagelige at arbejde med.

Rens træet ned

Det er en god idé at rense dine havemøbler, inden du giver dem olie. Vælg en trærens, der passer til træsorten og så er det ellers i gang med en god børste og knofedt eller en højtryksrenser, hvis du har sådan en. Sørg for at fordele trærens i alle hjørner og sprækker, så du ikke risikerer, at der kommer pletter i overfladen.

LÆS OGSÅ: Test af højtryksrensere

Lad træet tørre

Når du er færdig med at rense havemøblerne, skal de have lov til at tørre, gerne i et døgns tid eller endnu bedre 48 timer, så du er sikker på, at træet er helt tørt. Sæt møblerne i solen eller under et halvtag, hvor du er sikker på, at dug eller regn ikke fugter træet.

Slibning og olie

Inden du giver træet olie, kan det være en god idé at give træet en omgang med et stykke sandpapir for at få den flotteste finish. Slib i træets længderetning, og børst støv af, når du er færdig. Nu er dine møbler klar til olien, læs instruktionerne på beholderen, og vær omhyggelig, når du påfører olien. Især enderne på træet skal du være omhyggelig med at mætte tilstrækkeligt. Lad olien tørre og giv eventuelt træet endnu et lag.

Spænd efter

Havemøbler har det med at blive lidt løse i leddene. For at undgå at de falder helt fra hinanden, er det en god idé lige at gå leddene igennem med fastnøgle eller en skruetrækker. På den måde er du sikker på, at alt bliver holdt ordentligt sammen, næste gang du skal nyde solens stråler i haven.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Få Gør Det Selvs store havetillæg og en bore-/skruemaskine for kun 89 kroner

Tilbuddet består af en bore-/skruemaskine, 2 numre af Gør Det Selv og et havetillæg, som indeholder vejledning til nogle af vores mest populære udendørs projekter.

Du får det alt sammen for kun 89 kroner + porto. Du sparer 459 kroner!

Ja tak, vis mig mere om det gode tilbud nu!