Byggevejledning
Let
Svær
Den runde havebænk er både en sjov og praktisk løsning

Den runde havebænk er både en sjov og praktisk løsning

Sekskantet bænk om træ

Det er rart med en skyggefuld plads i haven, når solen varmer allermest. Det kan en bænk om et træ give dig. Trækronen fungerer som parasol, og en sekskantet bænk gør det muligt at finde en skyggeplads på alle dagens tidspunkter.

Hvis du følger vores trin for trin-vejledning, er det ikke svært selv at bygge en sekskantet bænk omkring et træ. Det tager et par dage på grund af tørretid, og bænken koster 3-400 kroner afhængigt af, hvilken træsort du vælger.

Lav huller med skabelon

Der er en del måleopgaver, når du bygger en bænk om et træ. Når du som i dette projekt skal serieproducere en række elementer, og der skal bore huller i dem alle, er en skabelon en stor hjælp. Så slipper du for at skulle måle et utal af gange.

Sådan får du ens snit i din bænk om træet

Bænken omkring træet består af seks ens sektioner. Det betyder, at du skal lave mange ens elementer. Et savebord og en god kap-/geringssav vil spare dig for meget besvær, når du skærer alle delene ud.

Når alle delene til din bænk rundt om et træ er skåret ud, skal delene samles. Hvis dine mål er rigtige, passer bænken rundt om det træ, du har valgt.

Bænken holdes sammen omkring træet af fire skruer. Så kan du nemt skille den ad, når den trænger til træbeskyttelse eller måske skal pakkes ned for vinteren.

Hent byggevejledningen til bænken om træet

Hent artiklen og få den komplette tegne- og byggevejledning til en herlig bænk om et træ. Vi viser blandt andet, hvordan du tegner en sektion på en plade, så du altid kan kontrollere målene undervejs.