Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Havebænk

Vil du gerne bygge din egen havebænk, findes der et utal af muligheder, du kan gøre det på. Her på siderne kan du finde inspiration og få byggevejledninger, så du selv kan give dig i kast med at bygge din egen havebænk.

Havebænk

Havebænken er et klassisk møbel, der findes i mange haver. Hvis du ikke allerede har en, kan du sagtens bygge en havebænk selv. Det er oplagt at bygge en havebænk i træ, men du kan fx også støbe en havebænk i beton eller kombinere de to materialer med ben, der er støbt i beton og et sæde, der er lavet af træ. Du skal blot finde ud af, hvilken slags havebænk du har lyst til at bygge selv. Uanset, hvilken type du vælger, vil du med garanti spare penge ved selv at bygge bænken.

En havebænk i træ

Træ er nemt at have med at gøre. Du kan let save det til, og det samles helt enkelt med skruer. Bygger du en hjemmelavet havebænk af træ, skal du være opmærksom på, at din havebænk holder længst, hvis du behandler træet med enten olie eller træbeskyttelse. Så kan den bedre holde til den hårde tilværelse, det er at stå ude i både sol, regn, blæst og kulde. Der findes en lang række produkter specielt egnet til havemøbler. Vælg et, der passer til den træsort, du har bygget din havebænk i.

En hjemmelavet havebænk rundt om et træ

Da træ er nemt at tilpasse, kan du også sagtens bygge en havebænk fx rundt om et træ, så du har en hyggelig plads i skyggen og skaber et ekstra rum i din have. Hvis du har lyst til at lave en hjemmelavet havebænk rundt om et træ, kan du se, hvordan du kan bygge sådan en her:

Se byggevejledning: Byg bænk om træ

Støb havebænken i beton

En havebænk kan også støbes i beton, hvis det tiltaler dig mere. Fordelen ved en havebænk i beton er, at den bedre end træ kan tåle at stå ude i omskifteligt vejr. Hvis du skal bygge en havebænk i beton, skal du dog først bygge en støbeform, der har den størrelse, som din bænk skal have. Det tager også et par uger, inden betonen er hærdet helt op, så det tager samlet set lidt længere tid, hvis du vil bygge din havebænk i beton. Til gengæld får du en superflot bænk, som har en lang holdbarhed. Og så behøver den ikke bare at være grå. Hvis du blander farve i betonen, kan din havebænk også få fx en flot sort farve. Overfladen kan blive ekstra flot, hvis du behandler den med bivoks, som giver en smuk blank flade. Bivoksen gør også havebænkens overflade mere modstandsdygtig over for fx snavs.

Vil du selv støbe en rå havebænk i beton? Så se byggevejledning her, hvor vi støber en betonbænk.

Havebænk i træ og beton

Du kan også kombinere de to materialer – træ og beton – og fx lave en bænk, hvor benene er af beton, og sædet er af træ. Betonben har den fordel, at de sagtens kan tåle at stå på jord, hvor der kan trænge fugt op, uden at tage skade, som du på sigt kan risikere med en havebænk i træ. Et sæde til bænken i træ har den fordel, at det det føles “lunt” at sidde på, mens beton godt kan føles lidt køligere.

Du kan let tilføre din havebænk et eksklusivt look ved at lave sædet i ædeltræ som fx mahogni eller teak, der har et naturligt højt olieindhold, som gør, at disse træsorter tåler at stå ude ret godt.

Her kan du se, hvordan du kan kombinere træ og beton: Byg luksusbænk i træ og beton se byggevejledningen her

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage