Udendørs daybed - Havens nye oase

Drømmer du om at nyde dine fridage i haven henslængt på et blødt leje med mulighed for at dele sol og skygge lige – så vil du hurtigt få opfyldt drømmen med den flotte seng, du her får opskriften på. Og du kan bruge den til meget andet. Du kan stable puder op og læse en bog, du kan tage frokostbakken med i sengen – og du kan overlade den til børnene og deres legetøj.

Sengen ser med sine svungne sider og hvide solsejl ud, som om den var skabt af en erfaren skibsbygger, men den flotte effekt opnår du med enkle midler. Siderne skærer du med skrå ender og buede oversider ud af 26 mm limtræ, og så er det blot at samle dem med vinkelbeslag, så er skibets skrog på plads, klar til at blive rigget til med master og sejl.

Solsejlet er her lavet af et stort, kraftigt lagen, men du kan gøre det stærkere med markisestof – og lade din fantasi arbejde videre med mulighederne, så du dækker sengen af for regn eller rigger den til for en nat under åben himmel.

Myggenet og læ for regnen

Med lidt fantasi kan du udnytte masterne til meget andet end at give skygge.

Solsejlet er bare en enkelt af mange måder, du kan udnytte masterne på havesengen på. Hvis du vil kunne lade sengen stå ude, mens en byge passerer, kræver det ikke megen fantasi at rigge et større sejl eller en presenning til som ly for regnen, så det kan strammes ud mod fire velanbragte pløkke.

Et myggenet kan også rigges til over masterne, og inden længe har du skabt det perfekte sted at tilbringe sommernatten under åben himmel helt fri for myg og andre insekter.