Sådan stormsikrer du din havetrampolin

Vejrudsigten varsler storm. Har du en havetrampolin stående, er det en god ide at sikre den, så den ikke kan blive taget af stormen og gøre voldsom skade.

Havetrampolin i storm - Sherry Serhan

Sørg for at sikre din havetrampolin, når en storm raser. Så undgår du ubehagelige overraskelser ...

Når en storm for alvor får fat, vil dugens store areal fungere som et sejl, og selv en tilsyneladende stor og solidt plantet trampolin kan nemt lette fra jorden.

Især havetrampoliner med sikkerhedsnet er i risiko for at tage en ufrivillig flyvetur.

Da en havetrampolin vejer op til 80 kilo, kan den gøre voldsom skade, hvis den bliver taget af vinden. Huse, biler, elledninger og meget andre er i skudlinjen - både hos dig selv og hos naboerne.

I værste fald kan en havetrampolin være potentielt livsfarlig, hvis den rammer et menneske eller et dyr!

GALLERI: Trampoliner på afveje

7 ting du kan gøre for at sikre din havetrampolin i storm:

 1. Stil havetrampolinen i læ. Har du en garage eller et skur, så anbring trampolinen i læ af det. Du kan evt tøjre den fast med et solidt reb eller en kæde.
 2. Tag sikkerhedsnettet af havetrampolinen. Med sit store areal vil sikkerhedsnettet gøre det lettere for vinden at få fat i trampolinen.
 3. Køb et stormsikringssæt. For få hundrede kroner kan du købe et stormsikringssæt til din havetrampolin, fx dette fra JE-BO Legetøj
 1. Vend havetrampolinen på hovedet.
  Ved at vende trampolinen undgår du, at vinden kan få fat nedefra. Hvis du samtidig anbringer noget tungt oven på den, fx et par havefliser, er den godt sikret.

 2. Tag dugen af havetrampolinen.
  Den elastiske fjederdug virker som et sejl i vinden. Hvis kun stålstellet står tilbage mindskes risikoen for at trampolinen flyver væk.

 3. Skil havetrampolinen ad.
  En sikker løsning er at skille trampolinen ad og stille den indendørs. Så flyver den ingen vegne. Til gengæld tager det lidt tid - ikke mindst, når den skal sættes op igen bagefter.

 4. Den ultimative løsning: Grav havetrampolinen ned.
  En nedgravet havetrampoline bliver ikke taget af vinden, men der ligger unægteligt et par dages arbejde i projektet ...

  Andre læser lige nu ...