Du kan selvfølgelig også fortynde en almindelig maling eller træbeskyttelse. Med mange sprøjtepistoler følger en tragt og et skema for blandingsforhold. Men tyndt skal det være. Vandbaserede malinger skal selvfølgelig fortyndes med vand, mens oliebaserede skal fortyndes med terpentin.

LÆS OGSÅ: Test af sprøjtepistoler

Dæk godt af, inden du starter sprøjten. Malingen spreder sig over et meget større område, end du drømmer om. Selv om du maler udendørs, skal du have et åndedrætsværn på, og det er ikke godt nok med en papirmaske. Et godt åndedrætsværn kan fås for 2-300 kroner.

Det vigtigste ved sprøjtemaling er ikke at lægge et for tykt lag på, og det sker let, hvis du står for tæt på. Da sprøjtepistoler er meget forskellige, kan der ikke sættes noget bestemt afstandsmål på. Følg producentens anvisninger, og bevæg pistolen i lange bløde bevægelser.

Du kan ikke regne med, at malingen dækker i første omgang, men i stedet for at prøve at få den til det, så vent hellere, og giv stakittet endnu en gang, når den første bemaling er tør. Det tager jo ikke lang tid at give hegnet en tynd omgang mere. Og det gør resultatet meget flottere.

Redaktionen anbefaler: Tjek fugtigheden inden du maler!

Når du skal male udendørs træværk, skal du være sikker på, at fugtigheden i træet er under 18 procent. Hvis træet er fugtigere end de 18 procent, lukker du fugten inde. Og da vand altid finder en vej ud, vil dit malerarbejde være skønne spildte kræfter, for malingen springer af i løbet af få måneder.

Derfor anbefaler vi, at du bruger en fugtmåler inden du maler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her ser du en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner:

Her kan du læse mere om, hvorfor du bør eje en fugtmåler