Lynhurtig maling med en sprøjtepistol

Det tager alt for lang tid at give hegnet træbeskyttelse med en pensel. Brug i stedet en sprøjtepistol. Men før du går i gang med sprøjten, er det vigtigt, at du køber en maling eller træbeskyttelse, der kan bruges til sprøjtemaling.

Du kan selvfølgelig også fortynde en almindelig maling eller træbeskyttelse. Med mange sprøjtepistoler følger en tragt og et skema for blandingsforhold. Men tyndt skal det være. Vandbaserede malinger skal selvfølgelig fortyndes med vand, mens oliebaserede skal fortyndes med terpentin.

LÆS OGSÅ: Test af sprøjtepistoler

Dæk godt af, inden du starter sprøjten. Malingen spreder sig over et meget større område, end du drømmer om. Selv om du maler udendørs, skal du have et åndedrætsværn på, og det er ikke godt nok med en papirmaske. Et godt åndedrætsværn kan fås for 2-300 kroner.

Det vigtigste ved sprøjtemaling er ikke at lægge et for tykt lag på, og det sker let, hvis du står for tæt på. Da sprøjtepistoler er meget forskellige, kan der ikke sættes noget bestemt afstandsmål på. Følg producentens anvisninger, og bevæg pistolen i lange bløde bevægelser.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i malersprøjten på 5 minutter

Du kan ikke regne med, at malingen dækker i første omgang, men i stedet for at prøve at få den til det, så vent hellere, og giv stakittet endnu en gang, når den første bemaling er tør. Det tager jo ikke lang tid at give hegnet en tynd omgang mere. Og det gør resultatet meget flottere.

Her kan du læse mere om, hvorfor du bør eje en fugtmåler

Andre læser lige nu ...