Byggevejledning
Let
Svær
Hegn i smarte moduler

Skal du have læ i haven, har du flere muligheder. En af dem er at bygge et hegn af træ – også kaldet et plankeværk. Måske er du i tvivl, om det skal være helt lukket, så ingen kan kigge ind, men før du begynder at bygge, skal du vide, at du får mere læ ud af at lade hegnet være lidt åbent.

Og følelsen af at være ugenert er stort set den samme, hvis sprækkerne ikke er for brede. Du kan vælge at købe færdige plankeværkssektioner – flethegn eller lignende.

De helt billige skal du holde dig fra, hvis vindbelastningen er stor. Dem af god kvalitet koster en del, så der kan være god økonomi i selv at lave plankeværksfagene af billige trykimprægnerede hegnsbrædder.

LÆS OGSÅ: Læhegn terrasse

Læhegn i moduler

Det hegn, vi bygger her, består af moduler, som du kan lave inde på værkstedet i forvejen, så de ligger klar til en weekend med godt vejr, hvor du kan rejse stolper, støbe og montere hegnet. Det smarte ved vores læhegn er, at du næsten ikke har noget spild, fordi brædderne sømmes fast på skrå.

På den måde kan du udnytte afskæret et andet sted i stedet for at køre det på genbrugspladsen, og dermed sparer du en masse penge. Følg vores trin-for-trin-anvisninger, så kan I snart sidde i læ og nyde sommeren helt ugenert.

LÆS OGSÅ: Plantekasser på hjul giver læ