Byggevejledning
Let
Svær
Billige højbede

Det bliver næppe mere bæredygtigt og mere tilfredsstillende, end når du kan gå ud i din egen have og trække grøntsager op af jorden. Det er der bare noget meget tilfredsstillende i. Men at have en køkkenhave er forbundet med en del hårdt arbejde, når du skal bøje dig ned og luge ukrudt og samle snegle sammen.

Byg billige højbede i stedet

Højbedet er smart, fordi din køkkenhave kommer op i en mere behagelig arbejdshøjde, hvor det er lettere at luge ukrudtet. På en enkelt lørdag kan du bygge flotte og billige højbede, som kan være din pålidelige køkkenhave i årevis.

Tilpas højbedet efter dine mål

Det er helt op til dig at beslutte, hvor store dine nye højbede skal være. Et billigt højbed på en meter i bredden og 2 meter i længden kan bygges for mindre end 1000 kroner. Det er generelt en god idé, at du bygger i dine nye højbede så tilpas smalle, at du kan nå midten fra begge sider.

Byg billige højbede, men brug gode materialer

Hvis du har været ved at bygge nye træterrasse, er det oplagt at bruge resterne af brædder til at gøre dine billige højbede endnu billigere. Brædder og stolper af lærketræ er meget velegnet til at bygge et billigt højbed.

Jorden i højbedene skal være luftig

For at få mest muligt ud af dine nye, flotte og billige højbede, skal du sørge for at bruge den rigtige jord i højbedene. Vi anbefaler, at du blander spagnum i den almindelige havejord, da det vil give grøntsagerne endnu bedre levevilkår

Billige højbede på mange måder

Der findes utallige måder at lave et lækkert, billigt højbed. Du bestemmer selv størrelsen, højden og farven på dit højbed, og du kan endda også vælge at lave et højbed, som du kan flytte rundt på ved at sætte hjul under det.

Få komplet vejledning til billigt højbed

Et højbed er en genial tilføjelse til enhver have, og det er en overkommelig opgave for alle gør det selv-folk. Hvis du henter Gør Det Selvs byggevejledning til flotte, billige højbede, kan du følge vores eksperters detaljerede trin for trin-vejledning til et lækkert højbed. Uden fx oliebehandling tager det en dags tid at samle højbedet og fylde jord i. God fornøjelse.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Her kan du finde byggevejledninger til alle de højbede, vi har bygget gennem årene på Gør Det Selv - Se alle højbede på Gør Det Selv.