Hvilken pizzaovn er bedst?

Spørgsmål

Jeg skal have en pizzaovn til haven, men jeg er i tvivl, om jeg skal bygge en brændefyret pizzaovn selv eller købe en gas pizzaovn. Hvilken pizzaovn er bedst?

Svar

Der er stor forskel på kvaliteten af pizzaovne, og pizzaovne kommer også i forskellige udformninger. De fleste mener, at de bedste pizzaer bliver lavet i en ægte stenovn.

Til gengæld er det enormt nemt med en gas pizzaovn.

Her kan du læse mere om fordelene og ulemperne ved både gas pizzaovn og brændefyret pizzaovn.

Pizzaovn gas vs. brændefyret pizzaovn

Den største forskel er naturligvis, måden du tænder op i pizzaovnen på, og der er fordele og ulemper ved begge typer.

  • Brændefyret pizzaovn

Mange pizzaovnseksperter er enige om, at de bedste pizzaer bliver lavet i en ægte stenovn eller pizzaovn.

Det skyldes, at træet, som du tænder op med i en brændefyret pizzaovn, er med til at give en lækker røget og autentisk smag til dine pizzaer.

Den bedste pizzaovn bygger du selvfølgelig selv.

Det kan sagtens lade sig gøre at købe et pizzaovn byggesæt, men du kan faktisk relativt nemt og billigt bygge din egen brændefyret pizzaovn.

Læs mere her: Byg selv verdens nemmeste pizzaovn

Det er nemt at tænde op i en brændefyret pizzaovn, og det kræver ikke specielt pizzaovn brænde eller meget erfaring.

En fordel ved en brændefyret pizzaovn er også, at du kan genbruge asken. Du kan fx bruge asken som gødning i små mængder.

Hvis du har høns, kan du også bruge asken til at lave et dejligt støvbad til hønsene.

Her kan du læse meget mere om, hvordan du tænder rigtigt op i din pizzaovn, og hvordan du kan skille dig af med asken: Sådan tænder du op i din pizzaovn

En brændefyret pizzaovn er længere om at blive varm end en gas pizzaovn, men når først ovnen er varm, kan den holde på varmen enormt længe.

Derudover kan du bygge pizzaovn helt i den størrelse, som du har brug for, og der er derfor både plads og brændetid til at lave pizzaer til hele familien.

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavet pizza

  • Pizzaovn gas

En gas pizzaovn tændes selvfølgelig op med gas og bliver derfor meget hurtig varm og når den ideelle pizzaovn temperatur.

De fleste pizzaovne, som kører på gas, er ikke særligt store og er derfor oplagt som pizzaovn til terrassen.

En stor ulempe ved pizzaovn gas er, at det ligesom gas til grillen og andet er blevet enormt dyrt. Du skal derudover også tænke på et sted, hvor din gas pizzaovn skal opbevares, når du ikke bruger den. Det kan hurtigt komme til at kræve et ekstra havebord eller ekstra plads i skuret eller på terrassen.

Hvis du i forvejen har en gasgrill, er en gas pizzaovn dog smart, da du kan bruge den samme gasflaske til både grillen og pizzaovnen.

Nogen pizza-entusiaster mener, at pizzaer fra gas pizzaovn ikke har den samme autentiske smag, som hvis det var tilberedt i en brændefyret pizzaovn.

Hvis du mener, at en pizzaovn på gas er det rigtige for dig, skal du selvfølgelig købe den, og der er priserne varierende. Du kan fx købe en morsø pizzaovn eller en uuni pizzaovn, som andre forbrugere har været tilfredse med.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Pizzaovn