Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pizzaovn

Byg selv pizzaovn

Der er flere forskellige muligheder, hvis du gerne vil bygge en hjemmelavet pizzaovn.

Du kan vælge at bygge en helt klassisk muret pizzaovn, men du kan også vælge at gå anderledes til værks, og eksempelvis støbe en pizzaovn med perlit ved hjælp af en pilatesbold.

Muret pizzaovn

Hvis du vælger at bygge en muret pizzaovn, skal du være opmærksom på, at det er altafgørende, at du bruger ildfaste sten. Ildfaste sten kan modstå de høje temperaturer, der opstår i en pizzaovn. Derudover skal du også sørge for at lave et lag isolering i pizzaovnen, så den holder på varmen. Du kan isolere din pizzaovn med almindelig staniol og mineraluld.

Støb en pizzaovn

Hvis du ikke har lyst til at bygge en muret pizzaovn, så har du også mulighed for at støbe en pizzaovn. Det kan være en lettere løsning, men en støbt pizzaovn skal typisk have mere tid til at hærde end en muret pizzaovn.

Brug perlit til en støbt pizzaovn

Støber du din pizzaovn, kan du bruge en støbemasse, der består af almindeligt cement blandet med den vulkanske glasart perlit.
Perlit kan modstå meget høje temperaturer og isolerer også pizzaovnen, så du er fri for at bygge et isolerende lag, som er tilfældet i en muret pizzaovn.

Andre materialer til pizzaovn

Du kan også anvende andre materialer, hvis du støber en pizzaovn. Det mest oplagte er ler, der også kan modstå høje temperaturer. Du kan blande almindelig halm i leret for at isolere din pizzaovn. Hvis du vælger at lave dit eget ler til din pizzaovn, kan du med denne metode lave pizzaovnen særdeles billigt. Men det kræver en smule mere arbejde.

Skorsten til pizzaovn

En vigtigt del af pizzaovnen er skorstenen. Skorstenen sørger for, at der er et ordentligt aftræk i din pizzaovn, hvilket gør det nemmere at tænde op, når lysten til pizza opstår.
Derudover leder skorstenen røgen væk fra din pizzaovn, så den ikke irriterer, mens du bager dine pizzaer.

Sørg for at anvende det rigtige materiale til din skorsten. Hvis du bare vælger et almindeligt aluminiumsrør, risikerer du, at varmen fra din pizzaovn vil smelte din skorsten. Sørg for at benytte en skorsten af stål til pizzaovnen i stedet.

Udendørs pizzaovn

Når du bygger en udendørs pizzaovn, skal du overveje, at pizzaovnen ikke lige er noget, du uden videre kan flytte rundt på. Især ikke, hvis der er tale om en tung, muret pizzaovn.
Derfor er det også vigtigt, at du får placeret din pizzaovn på det rette sted fra begyndelsen af.

Du bør også overveje, hvordan du vil tildække din pizzaovn, når vinteren og frosten står for døren, så du ikke risikerer, at der kommer frostsprængninger i pizzaovnen.

Ofte er en almindelig presenning nok til overdækning af pizzaovnen for at undgå frostsprængninger.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Byg selv en udendørs pizzaovn

Brændefyret pizzaovn

Når du fyrer op i din nye pizzaovn, er det selvfølgeligt vigtigt, at du ikke bruge trykimprægneret træ eller træ med maling, lakrester osv.

I pizzaovnen skal du bruge træ, der er tørt, og som ikke indeholder for meget harpiks.

Brug mindre stykker træ til at tænde op i pizzaovnen, og fortsæt så med tykkere stykker træ til at opretholde varme i din pizzaovn. Undgå at bruge for store stykker træ, da de gør det svært at regulere varmen i pizzaovnen.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage