Gør det selv-vildmarksbad ved skovsø

Når vildmarksbadet er klar, kan det bruges året rundt, da det er udstyret med en brændefyret ovn, som varmer vandet op til den ønskede temperatur. Her henter vi vand fra søen, men ellers må man tage det fra hanen. Vilddmarksbadet kan samles på en dag af en person, hvis bare underlaget er i orden.

Der er to måder at skaffe sig et vildmarksbad på – færdigmonteret eller som byggesæt.

Et godt råd er at vælge byggesættet. Det sparer dig for en del besvær med at transportere en cirka tre meter bred og en meter høj tønde. Samtidigt sparer du en del penge. Byggesættet er billigere, og oven i købet får du fornøjelsen af at bygge vildmarksbadet selv.

Vildmarksbad kræver solidt underlag

Underlaget for vildmarksbadet er vigtigt. Når det er fyldt, vejer det cirka 2 tons. Derfor må du sørge for et meget stabilt underlag, som skal være fuldstændigt vandret.

LÆS OGSÅ: Sådan bygger du det rigtige underlag til vildmarksbad

Sørg også for, at jorden rundt om dit vildmarksbad kan klare, at du slipper næsten 2000 liter vand ud, når du tømmer badetønden for rengøring. Sørg evt. for afløbsrør, der leder vandet fra vildmarksbadet til en kloak.

Tjek byggevejledning til vildmarksbad

Et byggesæt til vildmarksbad består af mange dele, men du skal ikke blive nervøs. Det går let, når man følger monteringsanvisningen, men inden du kommer så langt, sætter du dig i fred og ro og studerer den medfølgende cd eller online-video. På den findes en film, som forklarer det meste. De minutter foran computeren er godt givet ud.

Det er måske ikke alle leverandører af vildmarksbad, der laver cd med film, men det er vores erfaring, at video, cd eller dvd er udbredte til instruktioner.

Download hele artiklen og se, hvordan du gør.

OBS: Leverandøren af det vildmarksbad, vi har bygget i artiklen i Gør Det Selv nr. 10, 2005, eksisterer ikke længere. Men der findes flere andre firmaer, der leverer vildmarksbade som byggesæt, fx Poolworld.

LÆS OGSÅ: Byg en flot udendørs bruser

Vildmarksbadet tager form, i takt med at de lodrette stave bankes på plads. Det er et let og hyggeligt arbejde, som du klarer alene. Du behøver blot en gummihammer og et vaterpas.

Vildmarksbadet tager form, i takt med at de lodrette stave bankes på plads. Det er et let og hyggeligt arbejde, som du klarer alene. Du behøver blot en gummihammer og et vaterpas.

Vildmarksbadets ryglæn bekytter med ovnens varme

Vildmarksbadets ryglæn monteres med to stående lægter på hver side af ovnen. Det beskytter badegæsterne mod ovnens varme.

SERIE: Byg hytte, sauna og vildmarksbad

Ved en fantastisk byggegrund ved en sø langt inden i skoven byggede vi en træhytte, som vi indrettede til sauna, samt et skønt vildmarskbad. Se alle dele af projektet her.

Del 1: Byg fundament til badetønde og hytte på naturgrund
Del 2: Byg en hytte som samlesæt på en dag
Del 3: Indret en hytte til sauna
Del 4: Byg dit eget vildmarksbad (denne artikel)