Sover du også for koldt?

Bor der pingviner i dit soveværelse? Eller er der bare køligere end i resten af huset? Så skal du læse med her, for sover du i for kølige omgivelser, risikerer du at skade både dig selv og dit hus.

For mange af os er et lidt køligt soveværelse et godt sted at sove. Enkelte sover ligefrem for åbne vinduer året rundt og vågner måske med en smule is oven på dynen.

Den optimale soveværelsestemperatur er helt individuel, men de fleste foretrækker, at der er lidt køligere end stuetemperaturens 22-24 grader. Og det kan faktisk udgøre et problem.

Derfor kan det være farligt

Når du køler dit soveværelse ned, så det er koldere end resten af huset, risikerer du, at der bliver fugtigt i sit soveværelse. Temperaturforskellen skaber simpelthen er usundt indeklima.

I værste fald betyder det, at der kommer mug og skimmelsvamp på væggene, ofte skjult bag tapetet eller bag et klædeskab. Og det er sundhedskadeligt.
Skimmelsvamp kan i værste fald resultere i luftvejsproblemer, hovedpine og generel utilpashed.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Sådan sikrer du et godt indeklima

Derfor skader det huset

Dit hus lider også skade på grund af temperaturforskellene. Skimmelsvamp og råd kan sprede sig og ødelægge dit hus og husets værdi. Hvis du altså lader stå til og lader det udvikle sig.

Sådan undgår du problemet

Men det betyder ikke, at du nu skal til at svede dig i søvn. Du skal blot sørge for, at du varmer soveværelset op i løbet af dagen, så det får samme (høje) temperatur som resten af huset. Så kan du åbne vinduerne et par timer inden du skal i seng, så temperaturen falder og bliver præcis som du vil have den, når du sover.

Sådan sikrer du et godt indeklima i soveværelset

  • Skru ned for varmen og luft ud en time eller to før du går i seng. Hvis du foretrækker det, så sov for åbne vinduer
  • Luft grundigt ud om morgenen (hvis vinduerne har være lukket om natten), og gerne også et par gange i løbet af dagen
  • Sæt varme på og sad dørene mellem soveværelse resten af huset stå åbne i løbet af dagen, så luften kan cirkulere frit

LÆS OGSÅ: Få varme i hele huset med et varmeflytningsanlæg

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Indeklima