Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lyst og lækkert loft

Print Gem artikel

Har du et gammelt loft af profilbrædder, som du vil udskifte, så overvej først at renovere det. Du slipper for en masse nedrivningsarbejde, og du kan faktisk få et ganske flot resultat med spartling, slibning og et par nye lag maling. Se her, hvordan du kan skyde genvej til et nyt loft med helt almindeligt malerarbejde.

Lyst-og-lækkert-loft11

Du behøver ikke rive det gamle profilbræddeloft ned. Med godt malerarbejde kan du snyde dig til et nyt.

SÅDAN GØR DU
1. Fjern alle søm i loftet og andet, der stikker ud fra loftet. Bruger du en hammer, kan du evt. lægge et stykke pap at dreje hammerhovedet mod, så du ikke risikerer at lave mærker i loftet.
2. Vask loftet i grundrens. Det er vigtigt, at fladen er helt ren – fri for snavs og fedt – så malingen hæfter ordentligt. Og du skal vaske loftet, inden du sliber det, da du ellers risikerer at slibe evt. skidt ind i træet. Følg flaskens anvisning om blandingsforhold.
3. Større revner fuges. Hvis der er større revner i loftet, er det en god idé at fuge dem, så du får en så jævn flade som muligt. Her bruges en god akrylfugemasse, som kan males over. Sørg for, at fugemassen kommer godt ned i revnen. Brug en finger til at glatte fugen med – det er lettest, hvis du dypper fingeren i vand med sulfo. Fjern overflødig fugemasse, inden den tørrer. Det er lettere end at slibe det væk, når det er tørt.
4. Alle huller spartles. Her er der mange. Hvis der er store huller, får du det flotteste resultat ved at spartle i flere omgange.
5. Slib loftet, når spartelmassen er helt tør, så du får en så jævn flade som muligt og sikrer, at malingen binder godt til underlaget. Brug endelig ikke for groft slibepapir, der laver for tydelige “ridser” – korn 180 er passende. Husk at bruge støv- maske og beskyttelsesbriller, når du sliber loft.
6. Så skal loftet males med en maling, der passer til underlaget. Her bruger vi en alkydmaling og kan nøjes med at give loftet to lag, da den dækker rigtig fint. Normalt lyder anbefalingen, at du skal vælge en mat maling til loftet, men her vælger vi en maling i glans 10, da der ikke er så højt til loftet, og stuen er lidt mørk. Den lidt højere glans vil reflektere lyset bedre i rummet.

LÆS OGSÅ: Mal profilbræddeloft

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel: Lyst og lækkert loft
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage