Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lyst og lækkert loft

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Har du et gammelt loft af profilbrædder, som du vil udskifte, så overvej først at renovere det. Du slipper for en masse nedrivningsarbejde, og du kan faktisk få et ganske flot resultat med spartling, slibning og et par nye lag maling. Se her, hvordan du kan skyde genvej til et nyt loft med helt almindeligt malerarbejde.

Sådan maler du dit træloft

Du behøver ikke rive det gamle profilbræddeloft ned. Med godt malerarbejde kan du snyde dig til et nyt.

SÅDAN GØR DU
1. Fjern alle søm i loftet og andet, der stikker ud fra loftet. Bruger du en hammer, kan du evt. lægge et stykke pap at dreje hammerhovedet mod, så du ikke risikerer at lave mærker i loftet.
2. Vask loftet i grundrens. Det er vigtigt, at fladen er helt ren – fri for snavs og fedt – så malingen hæfter ordentligt. Og du skal vaske loftet, inden du sliber det, da du ellers risikerer at slibe evt. skidt ind i træet. Følg flaskens anvisning om blandingsforhold.
3. Større revner fuges. Hvis der er større revner i loftet, er det en god idé at fuge dem, så du får en så jævn flade som muligt. Her bruges en god akrylfugemasse, som kan males over. Sørg for, at fugemassen kommer godt ned i revnen. Brug en finger til at glatte fugen med – det er lettest, hvis du dypper fingeren i vand med sulfo. Fjern overflødig fugemasse, inden den tørrer. Det er lettere end at slibe det væk, når det er tørt.
4. Alle huller spartles. Her er der mange. Hvis der er store huller, får du det flotteste resultat ved at spartle i flere omgange.
5. Slib loftet, når spartelmassen er helt tør, så du får en så jævn flade som muligt og sikrer, at malingen binder godt til underlaget. Brug endelig ikke for groft slibepapir, der laver for tydelige “ridser” – korn 180 er passende. Husk at bruge støv- maske og beskyttelsesbriller, når du sliber loft.
6. Så skal loftet males med en maling, der passer til underlaget. Her bruger vi en alkydmaling og kan nøjes med at give loftet to lag, da den dækker rigtig fint. Normalt lyder anbefalingen, at du skal vælge en mat maling til loftet, men her vælger vi en maling i glans 10, da der ikke er så højt til loftet, og stuen er lidt mørk. Den lidt højere glans vil reflektere lyset bedre i rummet.

LÆS OGSÅ: Mal profilbræddeloft

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage