Bedre akustik med træpaneler på loftet

Træ i loftet er ikke kun et spørgsmål om æstetik. Med akustikpaneler får du både et smukt loft og en lydabsorberende overflade, der giver dig bedre akustik i rummet.

Bedre akustik med træpaneler

Træ på loftet er igen populært – og nu kan du få listelofter, der dæmper støjen i de højloftede rum.

Højt til loftet, rene linjer, bare vægge. Det er moderne, det ser godt ud – men i mange tilfælde betyder det også, at akustikken i rummet bliver elendig: lyden fra samtaler, køkkenmaskiner, stole, der trækkes hen over gulvet; alle lyde slås tilbage fra de hårde flader, og snakken omkring spisebordet bliver en anstrengende affære.

Tæpper og malerier kan hjælpe lidt, fordi de bløde materialer ikke slår lyden tilbage, men vil du for alvor afhjælpe problemet, skal der større bløde flader til.

Her kommer nye, moderne træpaneler ind i billedet. Ud over at genindføre listeloftet, der i årevis har været udskældt og erstattet af gipsplader, kan panelerne nemlig laves med lyddæmpende bagside.

Fås også uden lyddæmpning

Panelerne fås i mange træsorter og farver. Er du alene ude efter panelloftets evne til at bryde de hvide flader, men ikke interesseret i lyddæmpningen, kan du også købe træpaneler uden lyddæmpning. Montagen er den samme, men prisen er naturligvis lavere

Sådan sætter du træpanelerne op

Sådan sætter du træpanelerne op

Mange farver at vælge imellem

Panelerne til loft og væg fås i flere træsorter og farver. Eksemplerne her er fra mærket Fibrotech. Pris fra ca. 600 kroner pr. m².

Lys eg er en mulighed for at vælge træ i en lys nuance.

Grå eg er en af mange muligheder for at få et lidt anderledes træloft.

Røget eg er den mørke, klassiske udgave af træloftet.

Olieret eg er den farve, de fleste nok vil forbinde med et listeloft.

    Andre læser lige nu ...