Sådan bekæmper du borebiller og husbukke

Borebiller og husbukke kan med årene fuldstændigt ødelægge tømmer og trækonstruktioner i boligen. Læs her, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du bekæmper de små skadedyr.

Borebiller og de fleste andre træødelæggende biller skal bekæmpes kemisk.

Hvilke skader laver borebiller og husbukke?

Husbukken er et alvorligt skadedyr, da den lever af og i tørt nåletræ, som vi fortrinsvis bruger i vores tagkonstruktioner. Den er i stand til at ødelægge træet totalt, så et tagspær kan bryde sammen.

Billen lægger ca. 400 æg, som hurtigt bliver til træspisende larver. Disse larver gnaver sig rundt inde i træet i 3-10 år, før de bliver til flyvefærdige biller og gnaver et ovalt, let flosset flyvehul.

Ser du flyvehuller, som er cirkelrunde og skarpe i kanten, har du borebiller, der er næsten lige så skadelige.

Hvordan bekæmper du borebiller og husbukke?

Det er vigtigt at få standset angrebet, så snart du opdager det, inden træet bliver helt ødelagt og knækker. Du bør øjeblikkelig tage fat i et professionelt firma, som kan udbedre skaderne og behandle med gas og propper med gift. Tjek med forsikringsselskabet, om din husforsikring dækker angreb af insekter.

Et mindre angreb af borebiller kan standses, hvis du stryger det skadede træ med et særligt beskyttelsesmiddel mod træskadedyr. Vælg et, der er godkendt af Miljøstyrelsen. Behandlingen gentages to-tre gange.

Hvordan undgår du borebiller og husbukke?

Du kan faktisk intet gøre for at undgå husbukke og borebiller, fordi temperaturen og den lave luftfugtighed i et loftrum er ideelt for dem.

Ovale eller runde flyvehuller med boremel foran er tegn på, at dit træværk er i gang med at blive ødelagt indefra.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Hus