SÅDAN: Behandling af mahogni møbler

Har du et slidt mahognimøbel stående derhjemme, så følg med her. Vi giver dig en hurtig metode til behandling af mahognimøbler.

Gamle mahognimøbler har en utrolig dyb glans. Et udseende, der er opnået med omhyggelige behandlinger med shellakpolitur – aldrig moderne lakker. Men fedtpletter, rande fra vaser og stager og solens stråler kan med tiden få mahognimøblerne til at falme.

Hurtig metode til behandling af mahognimøbler

Sådan var det også med svigermors gamle mahognibord, som jeg gav sin oprindelige glans tilbage.

Men ikke på den videnskabelige måde, som jeg har læst, det er at shine det gamle mahogni møbel op på. Gamle snedkere opbyggede polituren af syv-otte omgange – ofte med en måned mellem behandlingerne.

Så med fare for at blive upopulær hos de dygtige, gamle håndværkere viser jeg her en noget hurtigere metode til behandling af mahognimøbler.

Metoden til behandling af mahognimøbler har følgende fordele:

Mahognibordet får sin oprindelige glans tilbage, du bliver færdig på et par dage, og væsentligst, så tager mahognibordet absolut ikke skade og taber heller ikke værdi, hvis det er antikt. Og som sidegevinst får du tillige en glad svigermor.

Hent vejledningen og se, hvordan du behandler mahognimøbler

I gør det selv-vejledningen, som kan hentes her på siden, får du vores metode til behandling af mahognimmøbler. Vi viser, hvordan du:

  • renser og sliber mahognimøbler
  • behandler mahognimøbler