Byg selv reol

Byg selv reol

Hvis du vil købe en reol, der er tilpasset rummet, bliver det hurtigt en meget dyr fornøjelse. Med lidt fingersnilde kan du selv bygge en unik reol for under 4000 kroner.

I dette tilfælde ser gør det selv-reolen ud som om, den er bygget ind i en otte kvadratmeter stor endevæg. Reolen er nemlig omkranset af en inddækning mod vægge og loft.

Byg selv reol af mdf

Byg selv-reolen er primært bygget af 22 millimeter mdf-plade, og består af fire identiske moduler, som hviler på en fem centimeter høj sokkel.

Modulerne i gør det selv-reolen er samlet side mod side. Har du brug for en større reol, kan du supplere med flere moduler – kniber det med pladsen, vælger du færre moduler.

Overgangen mellem de enkelte moduler i byg selv-reolen er skjult af en profilliste i samme bredde. Listen er i høj grad med til at fremhæve reolens elegante og alligevel rustikke udseende.

Faste hylder i gør det selv-reolen

Vores byg selv-reol skal kunne bære flere hundrede bøger. Hvert modul er forsynet med tre faste hylder for at forstærke konstruktionen.

Den midterste hylde fungerer som topplade i gør det selv-reolens underskab. Du kan derudover supplere med løse hylder på de flytbare hyldebærere for hver fem centimeter.

Her er vejledningen til byg selv-reol

Hvor meget reolen ville have kostet, hvis den kunne købes færdig, tør vi slet ikke tænke på. Gør det selv-reolen her tager omkring en uges tid at bygge og koster under 4000 kroner.

Du kan hente vejledningen til en skræddersyet byg selv-reol på denne side. Her kan du blandt andet se i detaljer, hvordan siderne til de enkelte moduler og hylder saves og fastgøres. Du kan også se, hvordan låger og sokkel fremstilles.

Til sidst bliver byg selv-reolen grundmalet og derefter slebet, spartlet med woodfiller og mellemslebet igen, inden den er blevet slutmalet i en flot hvid finish.