Reoler

Byg dine egne reoler og sørg for, at de hænger rigtigt. På disse sider kan du få vejledning til, hvordan du kan bygge et utal af reoler, og hvordan du hænger dem forsvarligt op.

  Byg selv reol

  Det er svært at undvære en reol til opbevaring i hjemmet, og du kan finde et hav af løsninger hos de mange møbelforretninger. Men skal du have en reol, der passer præcis til dit hjem, så skal du bygge reolen selv. Men en byg selv reol, er det kun din fantasi, der sætter grænser.

  Indbygget reol

  Bygger du selv din reol, får du en billig løsning, der opfylder lige præcis dine behov. En reol fylder ofte det meste af en væg, så hvorfor ikke udnytte al pladsen, og bygge en gør det selv reol, der udnytter hele væggen? Du kan selv bygge en indbygget reol, der går hele vejen fra gulvet og udnytter al pladsen op til loftet.

  Læs mere: Indbygget reol - gulv til loft

  Har du en blændet dør, kan det også være en god idé at udnytte pladsen i denne, til at bygge en indbygget reol i det rum, den blændede dør efterlader.

  Pladsbesparende reol

  Har du en skråvæg i din bolig, er det oplagt at udnytte pladsen her med en reol. På den måde får du et godt udbytte af de kvadratmeter under skråvæggen, som i forvejen ikke er så meget værd, da de er svære at udnytte. Men med en gør det selv reol, kan du nemt få et større udbytte af de vanskelige kvadratmeter.

  Byg selv reol krydsfiner

  Krydsfiner er et oplagt materiale til en byg selv reol. Krydsfiner et fremragende byggemateriale til møbler i det hele taget. Se bare på for eksempel IKEA, der fremstiller mange møbler i det relativt billige materiale. Inden du kaster dig over en byg selv reol i krydsfiner, skal du dog lige vide, hvilken type du skal bruge. Det kan du læse mere om i den her artikel: Krydsfiner - Vælg den rigtige type krydsfiner.

  Billig reol

  Uanset hvor og hvordan du ønsker at bygge din egen reol, så kan du være sikker på, at du får en løsning, som med stor sandsynlighed er billigere end den du kan få i en møbelforretning. Det er kun din kreativitet og fantasi, der sætter grænser, når det drejer sig om at bygge sin egen reol.

  Som nævnt er krydsfiner et relativt billigt materiale, men du kan også prøve at tænke i anderledes materialer såsom gasbeton, når du bygger din egen reol. Alternativt kan du tænke på selve udformningen af din egen gør det selv reol. Der er ingen der siger, at en reol skal bestå udelukkende vandrette hylder. Du kan opnå en stor effekt, ved at bryde med de vante traditioner for, hvordan en hjemmebygget reol skal se ud.