Byggevejledning
Let
Svær
Beton: Poleret beton

Bivoks er den bedste overfladebehandling til beton udendørs. Voksen mætter overfladen, så den bliver mere modstandsdygtig over for pletter og snavs.

Beton er hårdt, og overfladen ru, grå og lidt kedelig. Men sådan behøver det ikke at være. Beton kan få den lækreste, bløde overflade, hvis du sliber den. Du skal væbne dig med tålmodighed, for beton er hårdt at slibe, men det er al arbejdet værd.

Først og fremmest skal du sikre dig, at du har det rigtige værktøj: en vinkelsliber med justerbar hastighed og en slibekop, der kan klare den første grove slibning.

Grovslibningen efterlader en overflade med små huller. Det kan ikke undgås, da der altid vil være små lufthuller i beton. Disse huller skal fyldes, for at fladen bliver glat og lækker. Kemisk metal er genialt til formålet. Bagefter skal du fortsætte slibearbejdet, nu med excentersliber og vådslibningspapir, som giver den lækre, bløde overflade.

Hvis du efterbehandler med lak eller voks, bliver overfladen mere modstandsdygtig over for snavs og pletter. Og så fremhæver en overfladebehandling stenene i materialet og den flotte, glatte flade.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Slip kreativiteten løs med farvet beton

Hent byggevejledningen og få en udførlig guide til slibearbejdet

I byggevejledningen viser vi, hvordan du udfører slibearbejdet. Du kan se, hvordan du grovsliber, vådsliber, og hvordan du efterbehandler betonen, så overfladen bliver ekstra modstandsdygtig.

LÆS OGSÅ: Grillbord af beton