Vælg den rette type plugs til gipsvæggen

Der findes mange forskellige typer plugs til gipsvæg. De fleste af dem er udmærkede til montering af lettere genstande som malerier og håndklædekroge. Men når det drejer sig om ophæng af reoler, fladskærm, skabe og andre tunge ting, kan de ikke rigtigt holde fast i for eksempel et enkelt eller to lag gips.

LÆS OGSÅ: Plugs - overblik på 5 minutter

Plugs til de tunge opgaver

En “metalexpander” eller et ”molly-anker”, som det også kaldes, er en plug til gipsvæg, der er designet til at kunne bære tunge ting. Alt afhængig af model og dimension kan de specialdesignede plugs til gipsvæg bære mere end 30 kg uden problemer.

LÆS OGSÅ: Varianter af gipsplugs

Nemt at arbejde med

Samtidig er de specielle plugs til gipsvægge både hurtige og meget neme at arbejde med - uanset om de skal bruges i en pladevæg af gips, fibergips, spånplade eller noget helt fjerde.

Fjern pluggen igen

Mens et mollyanker er både hurtigt og nemt at sætte op, kan det være en udfordring at fjerne igen. Da specielle plugs til gipsvæg laver en stjerne på bagsiden, er den praktisk taget umulig at få ud af væggen igen. Derfor skal du i stedet fjerne kraven på pluggen, skubbe resten af pluggen end i væggen og til sidst lappe hullet.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rigtige gipsskrue!

Rette dimensioner

Skal du hænge tunge ting på en gipsvæg, skal du vælge den rette metalplugs. Plugs til gipsvæg fås nemlig i mange tykkelser og længder. Længden skal svare til tykkelsen af pladerne (fibergips, spånplade, gips mv.). Pluggen, vi viser i artiklen, hører sammen med en skrue, så det er den skrue, du skal bruge til fx at fastgøre dit fladskærmsbeslag med.

LÆS OGSÅ: Hvad er gips?

Specialværktøj

Har du brug for en krog i stedet, fx til at hænge et maleri op på, kan du også få en metalplug med krog. Pluggen er nemmest at sætte op med en speciel tang (fås fra ca. 40 kroner), men den kan også blot skrues fast.

Hent artiklen og læs mere om de rette plugs til gipsvæggen.