Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan bruger du pigsten

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Helt almindelige sten, der lægges, som de er. Det er et langsommeligt og til tider også et tungt arbejde. Pigstenene giver en charmerende og naturlig, men også meget ujævn belægning.

© Foto: Lasse Hansen, Kristian Septimius Krogh, Lars Dalsgaard, Sten-design m.fl

Egenskaber ved pigsten

Pigsten lægges, som naturen har skabt dem. Den uendelige variation i størrelse, farve og facon giver frit løb for kreative belægninger, både alene og i kombination med mere praktiske belægninger.

Typisk anvendelse af pigsten

Pigsten (også kaldet marksten) kender mange af os fra gamle gårdspladser, og de har været brugt til al slags belægning siden stenalderen. I dag ses de mest på stier og små områder, hvor de supplerer mere jævne belægninger. De giver i haven en ujævn flade, som er lidt svær at gå på for de ældre og uegnet til borde og stole.

LÆS OGSÅ: Byg et bålsted af marksten

Etablering af pigsten

Når du lægger pigsten, foregår det sten for sten. Stenene vendes og drejes, så de passer sammen, vender en flad side opad og samtidig stikker så langt ned i jorden, at de ikke trædes løs. Det er et langsommeligt og med store sten ret hårdt arbejde, men også sjovt og kreativt.

Holdbarhed for pigsten

Pigsten holder evigt, det er fuger og underlag, der kan svigte. Derfor betaler det sig at bruge tid på at få dem lagt rigtigt. Sørg for, at underlaget er dybt og godt drænet.

Vedligeholdelse af pigsten

Afhængig af om du ønsker vækst mellem stenene eller foretrækker en ren stenflade, kan du luge mellem stenene. Belægningen fejes jævnlig, hvis den ikke skal gro til. Algebegroning kan du vaske af, og fugerne bør jævnligt fyldes op.

LÆS OGSÅ: Småsten til haven

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage