Superwood er det miljøvenlige alternativ

Superwood er et bæredygtigt alternativ til det traditionelle trykimprægnerede træ. Men er Superwood det rette valg for DIG?

Superwood er en producent af træ, der behandler træet på en særlig måde for at lave modstandsdygtige brædder.

Ofte vælger man terrassebrædder i trykimprægneret fyrretræ for at få holdbart træ. Problemet med klassisk trykimprægnering er, at der ofte anvendes tungmetaller som krom i produktionen, og det er ikke godt for miljøet.

Superwood terrassebrædder er miljøvenligt alternativ til de traditionelle terrassebrædder i trykimprægneret træ.

Superwoods særlige trykimprægnering

Superwood påstår selv, at der bruges over hundrede gange mindre træbeskyttelse i deres produkter, end der gør i konventionel trykimprægneret træ.

Træet behandles under højt tryk, hvor de små partikler i træbeskyttelsen trænger helt ind i kernen af træet og beskytter hele vejen igennem mod råd og svamp.

Superwood: Superwoods særlige trykimprægnering

De udvalgte træstammer saves op på savværk og kortes ned til de længder, der føres i sortimentet.

Superwood beklædning

Træ på facader og inddækning skal kunne holde til noget, og derfor anvender man ofte trykimprægnerede fyrretræsbrædder eller træ af komposit, altså en blanding af træ og plastik. Et alternativ til de to løsninger er Superwood, som designer en række brædder med forskellige profiler, som kan anvendes til eksempelvis facadebeklædning.

Grantræ er godt til facader

Superwood består af udvalgt grantræ, og netop grantræ er et godt valg til facadetræ. Det skyldes, at gran fra naturen side har en lukket cellestruktur, der er vandafvisende.

Gran bevarer desuden sin naturlige form langt mere end eksempelvis lærk. Det vrider sig ikke, som terrassebrædder af lærk eksempelvis gør.

Superwood er godt til facader

Superwood producerer blandt andet facadebeklædning i forskellige profiler. Træet fås med eller uden træbeskyttelse.

Bæredygtighed er kernen i Superwood

Ifølge Superwood er ambitionen at levere kvalitetstræ på en bæredygtig måde, som belaster miljøet mindst muligt. Træet udvælges fra Det Nordiske Granbælte, som strækker sig over Sverige, Norge og Finland.

Superwood er FSC certificerede, hvilket betyder, at træfældningen har opbakning fra organisationer som Greenpeace og Verdens Skove.

Prisen på Superwood er høj

Prisen vidner om, at Superwood er et mere eksklusivt og smalt produkt end eksempelvis trykimprægneret træ af fyr eller terrassebrædder af gran eller lærk.

Superwood kan købes i mange forskellige byggemarkeder over hele landet.

Læs mere om Superwood på deres egen hjemmeside. Her finder du også links til forhandlere af deres produkter.

    Andre læser lige nu ...