Byggevejledning
Let
Svær
Den gamle mur og isolering erstattes af Kingspan isolering.

Den gamle mur og isolering erstattes af Kingspan isolering.

Der er måske på tide, at vi tager den effektive isolering i Kingspans skumplader til os. Med en såkaldt lambda-værdi på 20-21 er Kingspan isolering rundt regnet dobbelt så effektivt som den isolering, vi normalt benytter til facadeisolering. For at opnå en given effekt skal der altså kun halvt så tykt et lag isolering til.

Læs mere om: Isolering

Kingspan isolering: Samme effekt i halv tykkelse

Brandsikkerhed og evnen til at flytte fugt ud af konstruktionen er testet og godkendt i en stribe løsninger – som i den pakkeløsning, vi benytter i historien her, hvor udgaven K5 Kooltherm sættes uden på huset og dækkes med armeret puds.

Prisen er typisk lidt mere end den dobbelte af, hvad du betaler for mere traditionelle materialer som mineraluld, flamingo og papiruld. Du skal altså typisk ofre lidt mere på at isolere op til en given effekt med Kingspan isolering end med et mere traditionelt isoleringsmateriale, men kan til gengæld have glæde af en tyndere væg.

Læs mere om: Isolering af loft

Kingspan isolering giver mere plads at leve på

Den effektive Kingspan isolering er naturligvis også interessant, når vi bygger nyt. Med de nuværende krav til isoleringsevnen vil Kingspan isolering typisk spare 15- 20 centimeter i ydervæggens samlede tykkelse, og det betyder ikke kun, at du kan slippe for de meget tykke ydermure, du får også mere plads at leve på med samme størrelse hus.

Og så er Kingspan isolering brugt med held i stor stil i Tyskland gennem mange år. Du kan læse meget mere om Kooltherm på weber.dk og kingspaninsulation.dk.

Hent hele artiklen og få en udførlig trin-for-trin vejledning til, hvordan du efterisolerer dit hus med Kingspan.