Byggevejledning
Let
Svær
Udvendig isolering med mineraluld

Udvendig isolering er lige så let som at trække en sweater på, det tager bare lidt længere tid – til gengæld sparer du en formue.

Den kompromisløse udvendige isolering lukker for alle kuldebroer og utætheder, giver huset en helt ny overflade og sætter de gamle vægge ind i varmen.

Læs mere om isolering

Det får du:

I vores opskrift på, hvordan du sparer mere energi ved udvendig isolering af dit hus end ved at sætte samme lag isolering på indersiden af væggene, får du:

  • Hvordan du renser den gamle facade og sliber de større buler ned. Omkring vinduer og døre skærer vi false, så den udvendige isolering kan komme helt ind til karmene.

  • Den nye udvendige isolering klæbes og fæstnes på den gamle facade. Pladerne af fast mineraluld fås i tykkelser fra 30 til 200 mm.

  • Et solidt pudslag trækkes over den udvendige isolering. Den seje grundmørtel armeres med glasfibernet, og hjørnerne dækkes af metalskinner.

  • Det yderste pudslag skabes med en indfarvet mørtel, som kan stå i mange år uden at kræve nogen vedligeholdelse.

Hvis du sætter udvendig isolering op uden på hele huset og bygger en ny overflade op oven på mineralulden, kan du skære varmeudgifterne til dit hus ned med en tredjedel.

Med udvendig isolering får du en langt mere effektiv energiløsning, end ved indvendig isolering, og samtidig kan den indfarvede mørtel over den udvendige isolering stå flot og uden maling i masser af år.

LÆS OGSÅ: Facadeisolering – derfor skal du isolere udefra

Udvendig isolering skjuler ændringer

Når du alligevel skal i gang med udvendig isolering af dit hus, kan du med fordel også lave de ændringer af døre og vinduer, du har gået og drømt om. Det er selvfølgelig en stor opgave, men alle spor af ændringerne forsvinder bag den nye puds, du lægger over den udvendige isolering.

At få den nye udvendige isolering til at sidde fast på væggen er lige så let som at trække en ulden sweater på. Det tager bare lidt længere tid.