Byggevejledning
Let
Svær
Udvendig isolering med mineraluld

Den kompromisløse udvendige isolering lukker for alle kuldebroer og utætheder, giver huset en helt ny overflade og sætter de gamle vægge ind i varmen.

Det får du:

I vores opskrift på, hvordan du sparer mere energi ved udvendig isolering af dit hus end ved at sætte samme lag isolering på indersiden af væggene, får du:

  • Hvordan du renser den gamle facade og sliber de større buler ned. Omkring vinduer og døre skærer vi false, så den udvendige isolering kan komme helt ind til karmene.

  • Den nye udvendige isolering klæbes og fæstnes på den gamle facade. Pladerne af fast mineraluld fås i tykkelser fra 30 til 200 mm.

  • Et solidt pudslag trækkes over den udvendige isolering. Den seje grundmørtel armeres med glasfibernet, og hjørnerne dækkes af metalskinner.

  • Det yderste pudslag skabes med en indfarvet mørtel, som kan stå i mange år uden at kræve nogen vedligeholdelse.

Hvis du sætter udvendig isolering op uden på hele huset og bygger en ny overflade op oven på mineralulden, kan du skære varmeudgifterne til dit hus ned med en tredjedel.

Med udvendig isolering får du en langt mere effektiv energiløsning, end ved indvendig isolering, og samtidig kan den indfarvede mørtel over den udvendige isolering stå flot og uden maling i masser af år.

Udvendig isolering skjuler ændringer

Når du alligevel skal i gang med udvendig isolering af dit hus, kan du med fordel også lave de ændringer af døre og vinduer, du har gået og drømt om. Det er selvfølgelig en stor opgave, men alle spor af ændringerne forsvinder bag den nye puds, du lægger over den udvendige isolering.

At få den nye udvendige isolering til at sidde fast på væggen er lige så let som at trække en ulden sweater på. Det tager bare lidt længere tid.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera

Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: