Isolering af loft

Varmen stiger opad, så der er næsten altid rigtig mange penge at spare ved at efterisolere på loftet. Her på disse sider får du al den hjælp og vejledning, du har brug fra - uanset om det gælder materialevalg eller trin for trin-teknik.

  Isolering af loft - spar penge og energi

  Ekstra isolering af loft kan give store besparelser på din varmeregning.

  Derfor er det for mange en rigtig god investering at isolere loftet.

  Loftet udgør en meget stor flade i dit hus, og da den varmeste luft i dine værelser stiger op ad og ligger lige under loftet, er der god grund til at isolere loftet, så varmen bliver i huset og ikke fordufter ud gennem loftet.

  LÆS MERE: Loftisolering: En nem og sikker besparelse

  Isolering af loft pris?

  Prisen på isolering af loft varierer naturligvis afhængigt af, hvilken type isolering du vælger og afhængigt af, om du selv kan udføre arbejdet eller ej.

  Heldigvis er der mange muligheder for at gøre det selv, når det gælder isolering af loftet.

  Loftisolering på 3 måder

  De mest udbredte og populære materialer er at efterisolere loft med er:

  1. Ruller
  2. Batts
  3. Granulat

  Ofte er loftisoleringen lavet i stenuld, papiruld og glasuld, der hver har deres fordele og ulemper, som du bør have med i dine overvejelser, inden du går i gang med efterisolering af loftet.

  LÆS MERE: Hvilke isoleringsmaterialer skal du vælge?

  1: Isolering af loft med ruller

  Rullerne er nemme at skære til, så de passer til mellemrummet mellem dine spær. Og er der ikke for mange rør og andet, du skal skære ud til, er de en supernem loftisolering at rulle ud.

  2: Isolering af loft med batts

  Har du mange spær, rør og andet, du skal skære ud til, kan de være en fordel at vælge batts som loftisolering. Samtidig er pladerne nemme at få op gennem loftslemmen.

  LÆS OGSÅ: Isolering af loft nedefra: Hvordan?

  3: Isolering af loft med granulat

  Hvis du bruger granulat til isolering af loft, kræver det ofte, at du skal hæve kanten langs tagfoden og ved loftslemmen, så den ekstra loftisolering bliver på plads.

  Til gengæld er det nemt at fordele, og det er ofte forbundet med en mindre risiko for fugtskader end ved batts og ruller.

  SE BYGGEVEJLEDNINGEN: Effektiv isolering med papiruld

  Isolering af loft - krav

  Når du efterisolerer loftet, er der nogle krav, som du skal overholde i forhold til isoleringstykkelse og isoleringsevne. Der er forskellige krav alt efter, om det er loftrum, skråvægge, fladt tag osv. Du skal sørge for at følge Bygningsreglementets krav om eksempelvis lambda-værdi.

  Efterisolering af loft - gør det selv!

  Du kan sagtens udføre en isolering af loft selv.

  Men det er vigtigt at være forberedt!

  For hvis isoleringen udføres forkert, kan du risikere at få skader på huset med fx fugt og skimmelsvamp.

  Derfor er det vigtigt at have styr på faldgruberne, inden du går i gang med en isolering af dit loft.

  Læs mere om: Forkert isolering kan ødelægge dit hus

  På denne side har vi samlet en lang række artikler om isolering af loft, hvor du får gode råd og vejledninger. Vi viser dig, trin for trin, hvordan du nemt og billigt kan isolere loftet.