Isolering af loft nedefra: Hvordan undgår jeg, at isoleringen falder ned?

Spørgsmål

Jeg skal efterisolere et loft. Den gamle beklædning er fjernet, men der er uens afstande mellem bjælkerne. Hvordan får jeg mineraluld til at blive hængende mellem bjælkerne, inden der kommer dampspærre og forskalling på?

LÆS MERE OM: Isolering af loft

Svar

Den uens afstand mellem bjælkerne er typisk i ældre huse. Derfor er det ikke givet, at du kan klemme mineralulden så meget fast imellem bjælkerne, at den bliver hængende, indtil dampspærren er sat fast.

Men du kan arbejde skiftevis med isolering og forskallingsbrædder, så du først sætter to-tre brædder op, skubber et isoleringsbatt indover og sætter endnu et bræt op. På den måde kan du løbende lægge isolering op, uden at du risikerer at få det i hovedet.

Du kan også holde isoleringen oppe med 2 mm brandtråd og kramper monteret med trykluftpistol (eller hammer). Det giver lidt ekstra arbejde, men kan være en løsning, hvis det andet viser sig at være for besværligt, eller du vil have fritlagte bjælker og ikke har plads til en klassisk forskalling, mineralulden kan ligge på.

LÆS OGSÅ: Hvilke isoleringsmaterialer skal du vælge?

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Isolering af loft