Lisäeristys selluvillalla

Spørgsmål:

Jeg vil gerne isolere på loftet og vil helst ikke bruge mineraluld. Men kan almindelige gør det selv-folk arbejde med papiruld?

Svar:

Det kan du godt, og det er en god idé, for papiruld er effektiv isolering, der også er let at arbejde med.

Ulden leveres i hårde, komprimerede klumper i 17,5-kilospakker. Hæld papirulden i en stor murerbalje, og læg en plade over baljen. I pladen skærer du et hul, som du kan stikke et piskeris til boremaskinen igennem. Så giver du den bare gas med boremaskinen, så der piskes luft i papirisoleringen.

Pisk, til der ikke længere er “klumper” i isoleringen. Fordel ulden på loftet, og gentag processen, til det hele er dækket.

Her kan du se hele vejledningen til efterisolering med papir.

Papiruld

Isoleringsmaterialet består af bittesmå stykker af gamle aviser og genbrugspapir. Papiruld er nemt at arbejde med, og da det ikke klør og kradser, er det ikke så ubehageligt som eksempelvis mineraluld.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Tjek din isoleringen før det er for sent!

Er du sikker på, at du har helt styr på din isolering? Ellers kan det få store konsekvenser - og det er ikke kun for din varmeregning.

Er dit hus ikke er isoleret korrekt kan du få massive problemer med fugt og svamp. Og der er desværre mange grelle eksempler på forkert efterisolering. Det kan medføre fugtskader på huset og blive dyrt at rette op på. I slemme tilfælde vil det også være sundhedsskadeligt for dig og din familie.

Tjek din isolering med et inspektionskamera
Isoleringen sidder ofte steder, der er svære at tilgå - eksempelvis i skunken, hulmuren eller krybekælderen. Derfor vil vi anbefale, at du bruger et inspektionskamera, så du kan nå derind. Du vil med det blotte øje kunne se om der fugt eller svamp på din isolering. Du kan også tjekke at isoleringen ligger korrekt, og at der ikke mangler vindpap - rockwool er ikke nok.

Lige nu får du et inspektionskamera sammen med 2 numre af Gør Det Selv.

Ja, tak: Vis mig det nye Tech-Pro inspektionskamera!

VIDEO: Her kan du se inspektionskameraet i funktion: