Forsatsvæg opbygning
Bundskinnen lægges parallelt med væggen. Ved hjælp af træklodser holdes der en afstand til ydervæggen på 2 cm. Det sikrer, at hvis ydervæggen skulle blive lidt fugtig, så er der en smule luft mellem den isolerende væg og ydervæggen, og på den måde kan fugten tørre uden at trænge ind i isoleringsvæggen.
Der streges op til de lodrette stålregler, der skal placeres med 45 cm’s mellemrum som ved en almindelig skillevæg. Krydset markerer, at reglen skal stå i midten. I dette eksempel sætter vi tre lodrette stålregler, som gøres fast med fiksertang.
For at holde afstanden på de 2 cm mellem ydermur og isoleringsvæg skal der placeres trælister på tværs af stålreglerne ca. for hver meter. Når reglen er i lod, slås der en streg og et kryds, der viser, hvor den skal stå.
På den måde kan man først justere alle regler for derefter at fastgøre dem. I hvert fag lægges der en isoleringsbatt, der passer til dimensionen på stålreglerne. Man skal være omhyggelig med at få isoleringen ned i bundskinnen, så der ikke opstår en kuldebro.
Der lægges isolering mellem alle stålregler. Når isoleringen sidder korrekt, kan første lag gips monteres. Det gøres fast til stålreglerne med en skrue i top og bund på hver regel.
LÆS OGSÅ: Sådan efterisolerer du med varmvægsplader
Forsatsvæg - dampspærre
Inden andet lag gips skal der etableres en dampspærre. Til det bruges en 0,2 mm plast. Man skal være omhyggelig med at placere dampspærren, så den ligger glat med gipspladen.
Plasticen gøres fast med hæftepistol i top, bund og siderne. Den plastic, der stikker ud i kanterne, bliver siddende, til væggen er færdig. Nu sættes 2. lag gips op.
Her benytter vi en rest, så tømreren streger skruelinjen op og fastgør pladen med skruer for hver 20 cm. Konstruktionen af væggen er færdig, og væggen skal fuges hele vejen rundt. Først herefter fjernes den overskydende dampspærre.