Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Isolering af væg

Du sparer mange penge på at at isolere de kolde ydervægge i dit hus. Isolering af vægge er et oplagt gør det selv-projekt. Her kan du få overblik over de forskellige muligheder, der er, når du skal i gang med isolering af en ydervæg.

Isolering af vægge

Der er mange penge af spare på at isolere sine vægge. Husets største areal består af væggene, så det er ikke overraskende, at en isolering af væggene giver en solid besparelse i energibudgettet.

Isolering af vægge kan ske på forskellige måder. Den optimale løsning for dig afhænger af dit hus.

Det kan være en god ide at starte med hulmursisolering, hvis dit hus har hulmure, der ikke allerede er isoleret. Hulmursisolering er nemlig en relativt billig og nem isoleringsform, som giver en stor besparelse på din varmeregning. Hulmursisolering er en af de få opgaver, det ikke kan betale sig at klare selv. De professionelle isoleringsfirmaer kan udføre arbejdet hurtigt med effektive maskiner og kan efterfølgende måle med termokameraer for at se, om isoleringen ligger, som den skal.

Isolering af ydervæg - indvendig eller udvendig?

Det kan meget ofte betale sig at isolere ydervægge, selv om de allerede er isoleret. Ud over gevinsten på varmeregningen vil rummet ofte blive behageligere at opholde sig i. En kold væg giver kuldenedfald – luften ved væggen køles af og synker ned. Det giver træk, og rummet føles koldere, end det er. Jo bedre en ydervæg er isoleret, jo tættere vil dens temperatur være på rumluften, og jo mindre træk får man.

Du kan enten isolere dine ydervægge indvendig eller udvendig. Der er fordele og ulemper ved begge metoder. Her på siden finder du forskellige metoder og detaljerede vejledninger til begge typer isolering af ydervægge.

Husk dampspærren ved indvendig isolering af ydervæg!

Hvis du isolerer dine ydervægge med indvendig isolering er det meget vigtigt, at du har monteret en dampspærre på den varme side af isoleringen. Ellers får du problemer med fugt og skimmelsvamp!
Om vinteren vil den fugtige rumluft kondensere (fortættes) ude i isoleringen, når den bliver afkølet til sit dugpunkt. Det kender du fra dug på spejlet i et koldt badeværelse, når du har taget bad. Resultatet er, at fugten ophobes i væggen. Det medfører dels nedsat isoleringsevne, dels forhøjet risiko for råd og svamp.

I denne artikel kan du læse meget mere om hvad en dampspærre er og hvorfor den er vigtig: Guide til dampspærre

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage